Za Janem Maikem

14.07.2012 20:28

V sobotu 14.7. jsme ve složení přátelé Drahota, Votruba, Janáček vyjeli na návštěvu Maikolandu. Člen tamnější libišské odbočky L. Kinda nám avizoval odloženou poligovou akci, i když v redukovaném počtu. Navíc Jan Maik ten den slávil krásných 77 let. Předali jsme mu jednak náš odbočkový hrnek do jeho sbírky slávistických předmětů a jednak snad dobré víno Rulandské modré.

V průběhu celého odpoledne vyhrávala dobrá muzika, trio muzikantů ve slávistickém. Jak vypadá zahrada Jana Maika netřeba vyprávět. O slavném Maikolandu slyšeli nejen slávisti. A ten den se vlastně slavilo i 30 let od jeho pomyslného založení.

Bylo to moc příjemné posezení. Byl tam Honza Čapek, přijeli přátelé z Veleně, poznali jsme nové přátelé z Loun, růzmní neznámí. A živě jsme podiskutovali o fotbale i jiných věcech všedních i nevšedních. 

Odjíždět se nám vůbec nechtělo. Co si budeme povídat. Ale čtyři hodiny návštěvy utekly nějak rychle. A moc nás potěšilo, že Honza Maik je jednak v dobré kondici, užíval si oslavu, a jednak že nás zase příště rád uvidí. No příště už prý máme zvonit třikrát. 

Což rádi budeme. 

- fotky v naší fotogalerii - zde -

- článek o návštěvě ještě - zde -

- článek o naší návštěvě Maikolandu 2009 - zde -