František Veselý

31.10.2009 10:00

Pátek 30.10.2009 bude navždy pro slávisty dnem vzpomínky. Nečekaně se ten den zastavilo srdce vitálního muže, sportovce, reprezentanta, prostě největší osobnosti fotbalové Slavie posledních desetiletí.

Někteří mohou vzpomínat na jeho unikátní kličky a úniky po pravém křídle, někteří jej znají už jen jako personu červenobílé minulosti. Mnozí jsme se s ním setkali, mluvili, něco zažili.

Pro mě osobně se ponese vzpomínka v rovině besedy na Valné hromadě OP Slavia v Brandýse n. O v prosinci 1994, kdy byl F. Veselý v realizačním týmu Slavie, tehdejšího podzimního ligového premianta. Potom možností sepsat o něm medailon jako o jednom z deseti nějvětších slávistů historie pro ofic web Slavie. Setkáním u Emirates stadium před zápasem Arsenal - Slavia.

Nejčerstvější stopou je pak loňská beseda v Nové Vsi - Ohradě u Kolína. Přáli jsme mu při ní k 65 letům (foto). Zápis k ní si můžete přečíst zde.

A mnozí v Kolíně usedlejší jistě vzpomenou na besedu z 16.2. 1995 (foto a zmínka v sekci O nás)

* * * Sešívané nebe má velkou posilu na pravé křídlo. A my na velkého slávistu nezapomene.

Protože - jak výstižně čteme v knize V. Houšky Věčná Slavia - Slavia - toť Veselý, Veselý - toť Slavia. Nyní to platí o to více.