Výroční schůze ve Veleni

09.03.2013 22:16

Sobotu 9. března jsme měli dopředu vyhrazenou na pozvání k výroční schůzi našich slávistických přátel ve Veleni. Od roku 2009 se vzájemně setkáváme při různých akcích, včetně fotbalových utkání v Edenu. Letos jsme se počtvrté účastnili jejich slavnostní schůze. 

Dvě a půl hodiny s námi zvládl besedovat Martin Dostál, pravý bek Slavie. Probrali jsme snad úplně vše, prověřili jeho slávistickou duši i fotbalové sny. Dozvěděli se mnohé ze zákulisí slávistického A týmu i juniorky. Běžného - neběžného fotbalového života. Nesmírně sympatický chlapík, kterému patřil náš potlesk. A do archívu šance společné fotografie pod unikátní vlajkou Veleňských. 

Až poté přišel čas věnovat se obloženým mísám a tradičně si pochutnat na zdejším guláši. Probrali se záležitosti z Odboru přátel jako takového, diskutovali jsme letošní akce v Kolíně i ve Veleni. Takže již víme, že jedna z největších sportovních akcí pořádaných slávisty z OP - Veleňská pentle - se bude nejspíše konat 8. června. Přičemž nás zavazuje k příkladné účasti loňské finále Petra Skaly.

Kdyby nás čas trochu netlačil a nebyly další povinnosti, vsadím se, že tam snad sedíme ještě teď. Nebo aspoň dlouho do noci. Tak vstřícné a přátelské to je U Arazimů, i když už sparťani začínají žádat odborné pivní svlažení a doma nevydrží.

Přátelé z Veleně - díky za pozvání, mějte se fajn a co nejčastěji letos (jako v letech předchozích) na viděnou a Slavii zdar!

 -za delegaci ve složení Jiří Krula, Antonín Votruba a Michael Janáček zapsal mj -

- foto zapůjčeno od SKS Veleň, děkujeme -