Výročka ve Veleni

28.01.2012 22:53

Tři roky trvá spolupráce a podpora odboček v Kolíně a Veleni. Prvně při bowlingovém turnaji Potkali se u Kolína aneb Slávistické bowleni v roce 2009. Vzájemnost spočívá i v dalších společných akcích, jejich výčet by zde zabral mnoho místa. Zkrátím-li to, pak každá naše akce je zároveň akcí našich přátel a jsme rádi za jejich návštěvu. A že skoro mohou vykazovat Kolín a okolí za místo občasného pobytu ve slávistických barvách. :-)  My se snažíme tuto vzájemnost opětovat jednak účastí na jejich Veleňské pentli, či na jejich výročkách. Několikrát visela naše odbočková vlajka na stadionu v Edenu vedle jejich vlajky, ale za současných vnitřních podmínek v klubu se nedočkáte na stadionu ani jedné této vlajky.

 Letos si tato naše spřátelená odbočka připomíná čtyři roky od založení. K dalšímu jubileu připravili všem jako pozornost svou odbočkovou vlaječku. Velmi povedenou a přiznám se, že bude ozdobou mého malého slávistického archívu.  Vzpomeneme-li, že se umí prezentovat svojí keramikou, vínem s odbočkovými vinětami, malými kalendáříky, zdobí je klubová trička - pak je prostě zřejmé, že v oblasti svých produktů jsou ve velmi úzké špičce všech našich odboček.

Letošní výročku si zpestřili besedou s Ivem Knoflíčkem. Byla to pro ně první beseda takovéhoto formátu a byli všichni moc spokojeni. Stejně jako Ivo Knoflíček, kterému se zjevně mezi přátelskými veleňskými zalíbilo.  

Zalíbilo se tam i dalším hostům, takže odjezd domů byl složitý a pozdní. I pro mě, bohužel jediného reprezentanta odbočky, kterou ve Veleni považují za svou nejbližší.

Takže díky vám přátelé za pozvání! A těšíme se na další společné akce - ať u vás, nebo u nás. Prostě ve jménu naší Slavie.

Slavii zdar, -mj-