Vikingácké opékání

22.08.2015 19:57

V sobotu 22. srpna se uskutečnila již tradiční akce Vikingů z Lípy - opékání vuřtů a klobás v kruhu rodin a přátel. Měl jsem tu čest být pozván k tomuto setkání již loni, takže letos mi cesta autem ubíhala lépe. I hledání areálu Lokomotivy bylo o něco jistější. Akorát jen jako sólo reprezentant Kolína, protože např. Jirka Krula mířil s odbočkovou vlajkou do Ostravy.

Setkání s partou Vikingů je moc fajn věc. Mají tam dobré pivo Konrád, skvělou uzeninu a jsou všichni moc přátelští, takže se tam mezi nimi cítím skoro jak doma. Jen okolní "kopcovitá" krajina mi připomíná, že tohle není Kolín.... Moc příjemné bylo i setkání s Michalem Dobiášem, s partou slávistů z nedaleké Bělé pod Bezdězem včetně pana Miroslava Dlouhého, i party slávistů ze Skalice. S těmi se zatím moc neznám, příště napravím. A pořád bylo co řešit, o čem povídat.

Možná zkusíme při nějakém zápase společnými silami podpořit naše fotbalistky Slavie - několik odboček, naše vlajky... Jak Ruda Vinař říká: ty holky si to zaslouží! Vyhrály proti Dukle 5:0 a kapitánka se přišla omluvit, že to byl špatný výkon!

Vlajka Vikingů nádherně vlála, na hřišti se za mými zády odehrával i drobný sport. A možná, že příště budeme jako odbočka v Kolíně vyzváni k nějakému přátelskému klání. Opravdu přátelskému.

Na facebooku o své akci mají Vikingové zápis a mnoho fotek. Sejít se v takovém počtu k takovéto akci, čili najít si to své společné a užít si to - v tom před Vikingy smekám a cením si jejich akce, jejich pozvání. A nejvíc ze všeho se mi líbí, že stejně jako loni proti Plzni, tak i letos v Ostravě Slavia tento den korunovala fotbalovým vítězstvím. Je to prostě dobře zařízené! Slávistický den, jak má být!