VH v Brandýse n/O

27.12.2013 23:12

V pátek 27. prosince se uskutečnila Výroční schůze naší spřátelené odbočky v Brandýse nad Orlicí. Restaurace Jiřička byla nazdobená, atmosféra slavnostní. Čestní hosté ing M. Krob (předseda FO-OP), M. Pomikal (člen výboru FO-OP), Vladimír Zápotocký (spisovatel, publicista), jako člen odbočky a zároveň člen výboru FO-OP RNDr. M. Dobiáš a J. Čapek (sekretariát FO-OP). Dále delegace z OP Česká Třebová s předsedou L. Mitlehnerem, za Kolín moje maličkost (jen solo, omlouvám se všem, kteří by jinak též jeli).

 

Výroční schůze byla tradičně slavnostního rázu, reprezentativní a společensky na úrovni. Koneckonců jako vždy :-). Tentokrát i volební -jednak z důvodu úmrtí dlouholetého předsedy Josefa Vondrky v průběhu roku, ale i další členové výboru se rozhodli ve svých funkcích skončit. Byl zvolen nový výbor a předsedou Jaroslav Beneš st. bylo přijato usnesení Valné hromady - výroční schůze. 

 

Následovala výjezdní "Univerzita Slavia" na téma Pepi Bican, kde výše zmínění čestní hosté předvedli nádherný koncert mluveného slova, vzpomínek a korekcí různých historických omylů. Stejně jako v Praze patří tato univerzita mezi vysoce zážitkové akce pro fanoušky, tak i v Brandýse se bude jistě vzpomínat na velmi vydařený večer.

 

Za OP Kolín jsem účastníky Valné hromady OP v Brandýse n.O. pozdravil, poděkoval za účast a spolupráci na dosavadních akcích, vyjádřil přesvědčení, že budeme ve spolupráci nadále pokračovat a popřál zdraví a pohodu v novém roce. 

-mj-