VH SKS Veleň

01.02.2014 20:24

Výroční schůze ve Veleni se na pozvání zúčastnili Jiří Krula a Michael Janáček. S sebou z Kolína svezli zástupce odbočky slávistů z Brandýsa nad Orlicí. 

Pavel Tomčišin zhodnotil uplynulý rok stran akcí pořádaných a zúčastněných, diskutovaly se novinky. Včetně nové velké vlajky odbočky, když ta nová loňská, prezentovaná ve Šternberku, byla zcizena. Současné vedení odbočky dostalo od  členské základny podporu i do budoucnosti. 

Veleňské pozdravil jménem OP Slavie v Brandýse jejich předseda Jaroslav Beneš.

Schůzi byl dále účasten L. Kinda z OP Slavie v Libiši. 

Vrcholem odpoledne byla Univerzita Slavia na téma Pepi Bican, jejími aktéry Ing. Martin Krob, Ing. Vladimír Zápotocký a RNDr. Michal Dobiáš.

Tradiční gulášek jako delikátní tečka ke všem obloženým talířům a dobrému pití. 

Jízdní řády směr Brandýs nad Orlicí však naši zmíněnou čtveřici hnali chvatem ku Kolínu. Přičemž jsme šťastně, ale překvapeně, nuceni konstatovat, že cesta z Kolína přes Velim do Veleně je jaksi rychlejší, než cesta přímá zpáteční... :-)

Veleňským díky z pozvání a vydařené sobotní odpoledne a těšíme se na společnou viděnou, na společné akce a třeba i vydařené slávistické fotbaly. nějakou takovou podporu totiž potřebujeme všichni. Však jsme slávisti...!