Veleňská výroční

05.03.2011 21:14

Slunná první březnová sobota lákala slávisty do Liberce na fotbalovo-hokejový dvojboj. Nebo do Rožďalovic na Rej masek. Pro nás však byla jedinou jasnou a logickou volbou varianta C - výroční schůze slávistické odbočky ve Veleni. 

Loni jsme zde výrazně utužili vztahy a odjížděli někdy v hodně podzním večeru. :-) Tentokrát vše muselo být jinak. :-(

Nicméně jsme navštívili naše blízké přátele ve víře červenobílé. Podiskutovali o Slavii, o programu akcí jejich odbočky, o programu našem. Však se v těchto vzájemnou účastí podporujeme. Přítomen byl i místopředseda FO-OP, RNDr M. Dobiáš, ale s ním jsme se bohužel spíše minuli, než setkali.

A abych trochu podráždil nezúčastněné, jak taková výroční ve Veleni vypadá. O slávisticky zdobené restauraci U Arazimů jsem psal loni. Stěna nářků (aktuálně) je opět o něco přizdobena... Na stolech talíře všemožných lahůdek typu šunka, salám, klobásky, sýry, jednohubky. K dobré náladě přispívá vynikající guláš. Což mi věru věřte, protože já rozhodně nejsem gulášový typ! Věcná diskuze o sešívaných realiích zdejších i "edenských" jako i kalorické plnění je prokládáno nečekaně příznivými online zprávami z fotbalu. Liberec - Slavia báječných až neuvěřitelných 0:2, za což prakticky sborově zatleskáme a připijeme. Ligová tabulka okamžitě naše mužstvo katapultuje k něuvěřitelnému devátému místu, což je vlastně první místo /druhé poloviny té ligové tabulky.  A jen tak sníme, že večerní hokejové čtvrtfinále play off stejného obsazení by mohl radost ze dne dokonat... (Což se samozřejmě snově plní - 4:5!)

I když časem a povinnostmi hnáni, ocenili jsme a oceňujeme pohostinnost a přátelskost domácích. Je výzvou k nějaké revanši, lze-li vůbec na ni pomýšlet. A slávistický hrnek a kalendáře do kapsy nad to. Prostě - přátelé - díky, díky, díky! 

Vašek Drahota to může potvrdit. Čímžto mu děkuji i přes zdravotní limitaci za spoluvýjezd. Bylo to fajn a hodně jsme ze slávistického zákulisí probrali.

Že bude líp, protože musí, tím jsme si po dnešku všichni jisti!

Vítězné Slavii zdar! - zapsal Michael Janáček

PS: pro zájemce - Veleňská pentle bude 11.6., složíme opět reprezentativní mužstvo. Minimálně loňské kvality.