Veleňská pentle 2015

13.06.2015 21:04

 

Každoročně se účastníme této skvělé akce našich přátel z Veleně. Občas doufáme i v nějaký drobný úspěch našich reprezentantů, aby i ve Veleni věděli, že v Kolíně nejsme žádná ořezávátka. Jenže - co dělat, když ambiciozní hráči mají jiné priority, a my ostatní si jdeme zahrát spíš pro radost? A i některé z nás ještě vyřadí různé zdravotní neduhy?

To pak nezbývá, než pokorně sednout do auta, vzít Tadeáše, po cestě Jirku a těšit se na tradiční skvělou akci v režii pořadatelů. Ten den je záležitost vysoce sportovní s exekucí a chytáním penalt, k tomu  jídlo, pití a spousta našich přátel, se kterými se potkáváme tolikrát do roka.

V Pentličce Tadeáš postoupil z prvního kola, ve druhém (dejme tomu osmifinále) už byl soupeř přeci jen starší, zkušenější, důraznější - prostě lepší. Jirka Krula byl jediný opravdový reprezentant OP Kolín v soutěži dospělých. Předvedl pěkný výkon, střely měly dobré parametry, ale soupeř dal o jednu penaltu víc a postoupil. Jarda Dostál je naše spřízněná duše z Chrudimi, rád se účastní této akce, ale i pro něho první kolo znamenalo konečnou. O to víc pak bylo srandy během sledování dalšího průběhu.

Za Kolín neslávistický ještě musíme rádi zmínit účast Patrika Tešlára mezi dětmi a též druhé kolo. A hlavně účast Jiřího Gadase, který postoupil do 3. kola (32 nejlepších), kde "padl" až v rozstřelu na kluzkém terénu. Vydařená premiéra a pěkný výkon!

Celkově se turnaj nesl ve vysoké kvalitě, proběhla sbírka pro Donor a ač dopolední parno vystřídala opakovaná deštivá sprška, po závěrečném rozdělení cen pro všechny jsme odjížděli do svých domovů nadmíru spokojeni. Akce, jak má být! Velenští, díky!