Tour de Slavia

07.06.2015 21:02

7. června 2015 se jel další díl Tour de Slavia. S Jirkou K. jsme se přidali ke skupince slávistů na trase Eden - Vyšehrad - Císařská louka.

Pod vedením Míry Pomikala jsme na každé zastávce probrali zajímavosti z historie Slavie. Na Vyšehradě osobnosti Pepi Bicana, Jiřího Sobotky, bývalých vedoucích činitelů Slavie JUDr Stanislava Práchenského či Jaroslava Mattuše či průkopníka českého sportu za času c. a k. monarchie Rösslera - Ořovského.

Povedená jízda byla kolem Vltavy i přes Barrandovský most, v blízkosti Císařské louky jsme shlédli vyvrcholení tzv Primátorek.

Osvěžení U Krále Miroslava se po historickém okénku Miroslava (Pomikala) proměnilo čekáním na jídlo vlastně v tečku. Část pelotonu mířila na Strahov povzbudit ženský fotbalový tým k remíze se spartou, stvrzující mistrovský titul. Jiní mířili dokončit akci do Edenu. My s Jirkou pak Újezdem, Malou Stranou, kolem Rudolfina a Starým městem zamířili k vlaku a do Velimi, do Kolína.

Byla to vynikající akce se zážitky jízdy po Praze, novými informacemi z dávných časů Slavie. Jel s námi i Jiří vrba a Martin Krob či Lukáš Vala. A nad to všechno jsme poznali nového slávistu z Kolína, Honzu - který snad posílí naše odbočkové řady. Příště tak už nepojedeme vlastně vedle sebe, ale spolu. Z 12 účastníků hvězdami nabitého pelotonu tak Kolín vlastně tvořil čtvrtinu. Slavii zdar

-mj-