Tenisový Kolinea Cup podruhé

29.10.2010 15:25

Putovní pohár a plakety pro vítězeVe sváteční čtvrtek 28. října jsme se sešli, vlastně sjeli, k turnaji v tenisových čtyřhrách. Po loňském obtížném rozjezdu se letošní turnaj jistě vydařil.

Lonští vítězové o obhajobu neměli zájem a putovní trofej si svévolně ponechali ve svém vlastnictví. Pořídili jsme tedy pohár nový, lepší. A v hale nad antukovým dvojkurtem firmy Halko v Nové Vsi u Kolína přivítali po dvou dvojicích účastníků z Č. Třebové a Brandýsa nad Orlicí, zájem měla i jedna dvojice z Kutné Hory. My, domácí, jsme pak do hry zapojili dvojice tři.  

Tedy úplně ideální počet 8 dvojic, který jsme si jen mohli přát a ani netoužíme jej překonat. Ba naopak se chvílemi zdálo, že bitvy jsou vyrovnanější než by hladký průběh turnaje žádal. Vedly se mnohé krásné výměny a zápasy, na které budeme rádi vzpomínat. Však to poznáte dle výsledků níže.

Bojovníkem nade všechny byl jistě Václav Smetana - kdo jej viděl na konci prvního bratrovražedného kolínského utkání, musel mít pocit, že poraněné tříslo jej nechtěně odešle k lékařskému ošetření. Václav je ale element nezničitelný a dokonalým zevním chlazením, silou vnitřní vůle a možná i s pomocí "běžného"  medikamentu nejenže zůstal s námi, ale dále na kurtu bojoval jako lev. 

A se svým parťákem Svobodou došel do semifinále, kde zdatně potrápili pozdější vítěze. I druhé semifinále nabídlo velmi dobrý tenis a trochu překvapivý výsledek. Nebo aspoň papírově měla jít do finále po základních skupinách suverénní dvojice Jareš, Bláha.

Jenže jako byl míček svou přízní vrtkavý v semifinále, tak i finále nachystalo překvapení. To bylo vyrovnané do stavu 2:1 a 40:40. Pak jsem během dvou razantních úderu odrovnal výplet rakety a nejistý se zapůjčenou raketou znervózněl sebe i svého spoluhráče (tedy dvojice Sedláček, Janáček) a ani vítězní kutnohorští Michal Růžička a Tomáš Gygal nevěřili, že finále bylo tak hladké a my tak odevzdaní.

Tím se čas k turnaji plně vyčerpal. Boj o třetí místo se nehrál, odpovědný vedoucí turnaje Lubomír Janiš (bývalý nadějný tenista TJ Sokol Zašová) zde pořadí rozsoudil dle pořadí po bojích ve skupinách. Boj o páté místo rozhodl super tie break umístěný v předsemifinálovém mezičase a šťastnější byla dvojice Šimek, Krejčí. O sedmé místo se boj také nevedl, zde kluky z Brandýsa v definitivním pořadí odpovědný vedoucí nesoudil, takže rozhodl předseda a diplomy přidělil bezesporu dle svého nejlepšího přesvědčení či zásluh :-)

Zmíněný předseda - přítel Pepa Vondrka - byl i šikovným fotografem, takže přidávám odkaz na jeho fotky zachycené z akce.

Fotil i předání cen, kde všichni obdrželi diplom za zdárnou účast. Navíc dvojice Jareš, Bláha za třetí místo lahev vodky Viking, druzí Sedláček, Janáček láhev Slivovice a nejvíc toho brali vítězní neporažení - Růžička, Gygal - dárkové balení vodky Finlandia a pamětní plakety turnaje. O alkohol tu ale vůbec nešlo, je to podobnost čistě náhodná. A nedá se vyloučit, že příští rok budeme soutěžit třeba o čokoládové tyčinky...

Turnaj jsme završili obědem v salonku restaurace Česká Koruna a dobře jednak pojedli, jednak popili, poté i podiskutovali. Prakticky všichni se už z našich společných akcí známe a zábava nikdy nevázne. Dělat akci pro takovéto přátele je prostě radost.

Takže - slávisti, tenisti - díky všem za účast. Bylo to letos moc dobré. A bude-li zájem i za rok, tak se při Kolinea Cupu opět setkáme.

A návdavkem ještě jedna porce fotografií v naší fotogalerii

------

 

Výsledky:

Skupina A:

Formánek, Dočkal - Sedláček, Janáček 4:6; Vondrka, Frydrych - Růžička, Gygal  0:6

Formánek, Dočkal - Vondrka, Frydrych 6:3; Růžička, Gygal - Sedláček, Janáček 6:4

Sedláček, Janáček - Vondrka, Frydrych 6:0; Růžička, Gygal - Formánek, Dočkal 6:0

 

Pořadí:

1. Růžička, Gygal     3b, gamy 18: 4

2. Sedláček, Janáček  2b, gamy 16:10

3. Formánek, Dočkal   1b, gamy 10:15

4. Vondrka, Frydrych  0b, gamy  3:18

 

Skupina B:

Šimek, Krejčí - Bartoň, Král 6:3; Jareš, Bláha - Smetana, Svoboda 6:4

Smetana, Svoboda - Bartoň, Král 6:1; Jareš, Bláha - Šimek, Krejčí 6:0

Smetana, Svoboda - Šimek, Krejčí 6:1; Jareš, Bláha - Bartoň, Král 6:0

 

Pořadí:

1. Jareš, Bláha     3b, gamy 18: 4

2. Smetana, Svoboda 2b, gamy 16: 8

3. Šimek, Krejčí    1b, gamy  7:15 

4. Bartoň, Král     0b, gamy  4:18     

 

Semifinále: (postoupily dvě nejlepší dvojice ze skupin a hráli křížem první s druhým)

Jareš, Bláha - Janáček, Sedláček 3:6; Růžička, Gygal - Smetana, Svoboda 6:4

 

Finále: Růžička, Gygal - Sedláček, Janáček 6:1

o 3. místo se nehrálo, rozhodlo pořadí po skupinách

o 5. místo Šimek, Krejčí - Formánek, Dočkal 10:7 (tie break)

o 7. místo se nehrálo, obě dvojice byly vyhlášeny jako 7.-8.

 

Zapsal Michael Janáček