Strakonické okénko

29.06.2017 20:24

17. celostátní setkání slávistů v malé kopané odboček přátel.

 

Vážení přátelé, Slávisté... 


Po roce jsem měl opět tu čest zúčastnit se tohoto velkého klání, tentokrát v malebných Strakonicích. Byl to můj druhý ročník a moje očekávání bylo velké. Jak už bylo dopředu avizované, na turnaj bylo přihlášeno 32 týmu z celé republiky, což doposavad dělalo tento turnaj největším, co do počtu mužstev.


Už od loňského roku jsem začal pracovat na tom, aby se mi podařilo dát dohromady tým, se kterým bychom mohli konkurovat kvalitě daného turnaje, který je opravdu nabitý a kvalitní. Tento úkol se mi bohužel nepovedl a z Kolína jsme jeli jen dva. Tým jsme nakonec jako i vloni složili společně s kamarády z Havlíčkova Brodu. Společný název nesl K.H.B


A to nebýt Michala Janáčka a mé ženy, která sehnala dva klíčové hráče z Prahy, nevím jak by nakonec vše dopadlo. Poděkování posílám také Danovi do Havlíčkova Brodu, který se zasloužil o naše nové a perfektní dresy, Dane díky!!! 


A k samotnému turnaji : Los nám přisoudil do skupiny Nečín, Příbram a TS - Slavia fans. Jako první jsme se utkali s Nečínem, kde po krásném zápase plném šancí, nakonec vyplynula bezbranková remíza. Ve druhém zápase nás čekal tým TS - Slavia fans a věděli jsme, že pokud chceme pomýšlet na postup ze skupiny, musíme vyhrát. Bohužel tento fakt jsme měli až natolik v hlavách a moc sebevědomě jsme vstupovali do utkání. Stalo se nám to osudné a zápas prohráli 3:1 po gólu Lukáše Mihuly. Do posledního zápasu ve skupině už bylo jasné, že Příbram těžko porazíme, ale zkusili jsme zabojovat. Přibram ukázala, že mančaft mají silný a přejeli nás 5:1, kdy naši jedinou branku vstřelil opět Lukáš. Ze skupiny se nám postoupit nepodařilo a čekal nás zápas o celkové umístění. Do něj jsme si šli spravit chuť s týmem Slávistické mládeže. Hezký bojovný mač jsme nakonec nezvládli o jediný gól a výsledkem 2:3 jsme se s turnajem loučili. Oba naše góly vstřelil Máca. 
 

Celkové umístění bylo 28.místo
 

Tímto bych chtěl sklonit velkou pochvalu odbočce ve Strakonicích a celému městu, za perfektně zvládnutou pořadatelskou akci bez jediné chyby!!! Krásný a upravený areál, pohoštění a celkovou atmosféru, jakou dokázali připravit.
 

Chtěl bych poděkovat hlavně Michalu Janáčkovi, který se opět zhostil a vše potřebné zařídil včetně ubytování a jiných nezbytností, dále mé ženě za podporu, fandění a že se podílela na složení našeho týmu. Další poděkování klukům do H.B. kteří nás nenechali v pasti a opět se připojili a vytvořili jsme tým, který ač neuspěl, tak si užil turnaj a neustále se dokázal podporovat i přes špatné výsledky. A v neposlední řadě díky klukům z Prahy a jejich podpoře (Verče) kteří nám přijeli pomoct. 
 

Tento turnaj mi zůstane dlouho v hlavě a už se nesmírně těším na další ročník, kde se zase setkám s úžasnou rodinou jménem SLAVIA PRAHA, kde heslo SPOLU JSME SILNĚJŠÍ opravdu platí. 
 

Slavii zdar, Jirka Ryšávka.

fotogalerie - zde -