Spolu jsme silnější a Honza Bořil v Kolíně

14.11.2018 19:53

 

Úterý 13. listopadu se stalo významným dnem v historii naší odbočky. Sešli jsme se ve velkém sále kolínského kina 99 a zhlédli dokumentární film režiséra Jana Kolínského Spolu jsme silnější. Různorodou i všeobjímající mozaiku kolem i zevnitř Slavie, s akcentem na poslední desetiletí. Roky snů i roky prokletí, s mistrovským finále a tedy i naším dojetím až nadšením. Zaplněný sál asi 210 návštěvníky - povětšině slávisticky oděnými - tleskal!

Večer pokračoval besedou s Janem Bořilem a Michalem Býčkem. Probrali jsme realie ze života fotbalisty, levého beka Slavie a reprezentanta, brouska i duše našeho týmu, nymburského rodáka i patriota. Honza byl vtipný, pohotový, mluvil s velkým přehledem. Byli jsme nadšeni! Slávistickou pohodu dotvrdil Michal, tiskový mluvčí. 

Ve finále děkovačka v kině (vedlejší sál s tichým dramatickým filmem Jan Palach asi nevěřil), autogramiáda a kuloární diskuze. 

Dvanáct let jsem mezi slávisty v Kolíně. Myslím, že se nám daří dobré věci. A pamětníci mohou ještě více porovnávat. Ale dle mého a na našich stránkách dostupného se jednalo o jednu z největších akcí v historii. Díky všem, kdo jste se účastnili. A že jste byli opravdu z širokého okolí (i Brandýs n/O, H. Brod, Žehušice, Praha)! Odbočka Kolín díky vám potvrdila svůj vysoký kredit. A mezi sebou si řekněme, že je to výzva - potvrzovat a pokračovat :-)

Děkujeme našim hostům J. Bořilovi a M. Býčkovi za skvělou besedu, fotbalové Slavii, Bontonfilmu a Kinu 99 za spolupráci a možnost takové akce v Kolíně.

- michael janáček -  

ps: fotky vzhledem k moderování akce nemám, přítel Zdeněk Hejduk zaznamenal zde a takto _ Kolínský deník _