Sněžka slávistická

19.08.2017 20:28
 
Na počátku června jsme vystoupali v barvách Slavie na Říp. Na 19. srpen nás přátelé z trutnovské odbočky Slavia Fans Krkonoše pozvali ke zdolání naší hory nejvyšší - Sněžky. 
 
Předpověď počasí nebyla zrovna příznivá a prosela pole účastníků. Přesto 14 slávistů na startu v Peci pod Sněžkou. Společné foto, výjezd na Růžovou horu a  pěkně vzhůru na vrchol. Tam nás posílili další slávisté do součtu 24 účastníků. Byli jsme od Prahy, od Kolína, z domácích řad. Společná fotka s vlajkami na vyhlídce působí opravdu vysokohorsky. 
 
Sestup k Luční boudě prověřil dispozice našich svalových soustav a brzdných systémů. Zvládli jsme to ale všichni a na Luční boudě si dali něco z nabídky jídel i pivních speciálů. Paroháč se to pivo jmenovalo. A rozhodně to prý nic neznamenalo. Tak jsme se  vyfotili s výčepním - slávistou. A nechali pozdravovat místního sládka, též velkého fandu červenobílých barev. 
 
Na cestě k Výrovce konečně přišlo trochu slibovaného nečasu. Desetiminutovka. Útulno bylo na Richterových boudách, takže nás k finálnímu sestupu do Pece posilnila různá kafíčka či pivo Trautenberk. 
 
Čas se nachýlil ke čtvrté odpolední a před námi cesta domů za televizory s přenosem naší Slavie. Ano, my co jsme neměli lístky do "Ďolíčku", vyrazili jsem si aspoň na kopec..... Rozlučka byla gratulační - zdolali jsem společně nejvyšší horu naší země a se slávistickými vlajkami i oblečením byli nepředhlédnutelní. Ušli jsme asi 15 kilometrů. V klidu, pohodě, dle hesla "Spolu jsme silnější"!
 
Domácím Slavia Fans Krkonoše děkujeme za výzvu, logistický návrh akce i neuvěřitelný řízečkový servis po cestě.
 
Když jsme byli v červnu na Řípu, byla Slavia čerstvě mistrovská, na vrcholu. Skromná, možná ještě nenápadná..... 
Nyní čelíme dalším a větším výzvám. Jistě máme větší rozhled i odvahu. Výstupem na Sněžku říkáme my, pěšáci a turisté z Odboru přátel Slavie, našemu týmu : pojďme dál, pojďme výš. 
 
_ Libor Kubík, Michael Janáček _