Slávistický večer

19.02.2011 17:46

 

V pátek 18. února se uskutečnila premiérová společenská akce pořádaná pro všechny slávisty Odborem přátel a Fanklubem. Slávistický večer, s mottem Sešívaní drží spolu. Z Kolína jsme vyrazili pouze ve dvojici s Václavem S. Přiznejme, že po dlouhém rozmýšlení, vyčerpáni pracovním dnem a týdnem.

 

 Hotel Iris byl správnou lokalitou pro večerní zábavu přibližně dvou stovek slávistů. Programem provázel Vladimír Čech, pogratulovali jsme k životnímu jubileu J. Nedvídkovi, zazpívali si starší klubové hymny se St. Procházkou, V. Sodomou či vyslechli novou slávistickou píseň, tak nějak aktuální a tedy trochu k zamyšlení (jistě bude prezentována při zápse s Brnem). Dance Band Plzeň úspěšně lákal k tanci až se parket zaplnil,vokální skupina Hlasoplet si zase zjednala respekt dokonalou intonací. Vyhlášena byla nova Miss Slavia, vydražen byl dres Vl. Šmicera, přičemž výtěžek jde na konto dětské onkologie v Motole. Bohatá byla tombola, I když od našeho stolu kupodivu nikdo nic nevyhrál. K zakoupení byly suvenýry od Fanzone se speciální akcí, ale též suvenýry připravené přímo k tomuto večeru.

 

 Příjemná byla i digitální prezentace – historických fotografií ze Slavie, prezentace jednotlivých odboček OP, Ondřej Zlámal představil projekt oslav výročí 100 let od narození Pepiho Bicana.

 

 Za fotbalovou Slavii byli přítomni trenér M. Petrouš, hráči B. Vomáčka, D. Hubáček, z bývalých hráčů V. Šmicer a F. Veselý III, P. Řehák, z dob ještě minulejších ing Andrejkovič a zmíněný J.Nedvídek. Samozřejmě manažer pro komunikaci O. Zlámal.

 

  Z našich blízkých slávistických přátel jsme se pozdravili s přáteli z Brandýsa, Žehušic, H. Brodu, Rožďalovic, Nečíně a Žilova.

 

  Noční překvapení už jsme ponechali k ocenění jiným a ubírali se ku Kolínu, Únava z celého dne na nás obou byla hodně znát. Ale jsme rádi, že jsme byli -  a víme, že to stálo za to.

 

 Celkově hodnotím večer samými pozitivy a superlativy – perfektní atmosféra, správně vybrané místo a jeho zaplněný sál, program, ve kterém si každý našel to své. Takže se těším, že snaha navázat na to nejlepší ze slávistické minulosti, bude mít další pokračování.

 

 Za pozornost jistě stojí i článek RNDr. Michala Dobiáše zde - , článek z webu Fanklubu -zde-, foto - zde - .