Slávistické prasátko

21.11.2015 20:46

První setkání slávistů z odboček Odboru přátel v Havlíčkově Brodě se neslo pod názvem Slávistické prasátko a sjednocující náplní zúčastněných byl stolní tenis. Zvoleným dnem byla sobota 21. listopadu 2015 a nejlepším místem konání upravená herna s dvěma stoly v Kulturním domě Ostrov. 

Osm dvojic z odboček Area 114, Brandýs nad Orlicí, Kolína a ze zdrojů domácích Rebelů se utkalo nejprve ve dvou skupinách po čtyřech týmech. Nejlepší čtyři šli křížem do semifinále. Po boji o nejvyšší příčky se hrálo též o místa nižší. Vždy dvě dvouhry, třetí zápas čtyřhra.

Zvítězila dvojice Miroslav Frydrych a Zdeněk Král z Brandýsa. Bezesporu proto, že bílou skupinou  prošli suverénně, v semifinále vyřadili druhý tým z Brandýsa a ve finále rozhodující čtyřhře otočili ze 4:9 na 13:11 v rozhodujícím třetím setu. Nádherné vyvrcholení turnaje podpořené skvělými výkony i dramatickou koncovkou. Kluci dostali šampaňské a červenobílý dort  značící hlavičku Slávistického prasátka. 

Petr a Jirka z Arey 114 tedy na vítězství smolně nedosáhli. Ale když přebírali lahvičku Captain Morgan, vypadali velmi spokojeně a byla to prý dostatečná útěcha. 

V boji o bronz zvítězili Jarda Beneš a Vláďa Bartoň z Brandýsa nad Zbyňkem Vampolou a Danem Hermannem z prvního týmu domácích Havlíčkobrodských.

Páté až šesté místo jsme si podělili my z Kolína Mirek Zoubek a Michael Janáček, s Vlastou Karlíkem též z naší odbočky a Matějem Hahnem z Areay 114. Kluci hráli spolu a byl to dobrý příklad, že stolní tenis a chuť si zahrát spojuje. A myslím, že jsme dobře prohloubili přátelství s Areou 114. Díky Matěji, díky Vlasto. 

Domácí Rebelové postavili ještě další dva týmy, které asi sportovní pole uzavřely. Píši "asi", protože tím myslím, že to není podstatné. 

Hned vedle stolů určených ke sportovním bojům bylo posezení i pro zrovna nehrající. Takže se čile diskutovalo v kuloárech při dobrém pití. S Brandýskými, s Areáky, kteří z devítičlenné skupiny vyslali tři hráče do ping-pongového boje a po turnaji pak pokračovali na fotbalové utkání Slovácko - Slavia (0:2). Celkem se nás sešlo snad kolem pětadvaceti či do třiceti. Přijel mezi nás i RNDr. Michal Dobiáš.

Byla to skvěle zorganizovaná akce od OP Rebelové, pracovali společně jako tým a bylo nám všem u nich moc dobře. I díky cenám pro každého, přebohaté tombole a bezedné míse bramborového salátu a vepřových řízečků. Takže - pořadatelé - bylo to super a díky moc. Po společném týmu K.H.B na turnaji odboček nám i dnešek potvrdil, že jsme v Kolíně moc rádi, že máme takové dobré kamarády nedaleko a že se otevřel nový prostor spolupráce i možnosti sportovní akce pro všechny slávisty z Odboru přátel.

-mj-

Pod čarou: skupinové výsledky jsou zaznamenány ve fotogalerii. S Mirkem jsme nejprve porazili Vlastu s Matějem 3:0 na zápasy, pak 0:3 prohráli s pozdějšími vítězi z Brandýsa, Mirek hrál 1:2 na sety s Mirkem Frydrychem, skvělé. Boj o semifinále byl ale neúspěšný - Mirek prohrál se Zbyňkem ve třetím setu 1012, já pak doslova vyhořel v utkání proti Danovi, kdy po slibném začátku přišel podivný kolaps a odnesla to i čtyřhra. Zda druhý Rebel jedenáctka tak nastoupala do hlavy, či prostě lepší soupeř. Nevím. Ale postup nebyl daleko. V boji třetích ze skupin jsme pak porazili domácí Jardu a Nikiho 3:0. Poslední souboj o páté místo jsme měli svést opět s Vlastou a Matějem, ale protože jsem věděli, že jdeme na ten stejný vlak a utkání tak nestiheneme, bereme dělené 5.-6.místo jako vyhovující. Výsledek po dohodě nemohl být stanoven kontumačně. A i když padl nárh, že lze ve vlaku rozhodnout výsledek třeba konzumačně, tak nebyl určen nápoj s ohledem na jednoho řidiče a od toho návrhu nakonec ustoupeno. 

 

.