Slávistická kuželka 2012

01.12.2012 22:19

První prosincový den roku 2012 byla sobota.Chladná a sychravá. Čas zabíjaček, čas adventu. Čas Slávistické kuželky.

V bowlingové herně v Kutné Hoře se sešlo 14 dvojic k boji o další roční držení putovní trofeje nesoucí název tohoto klání.

Vítězství  počtvrté za sebou novým historickým rekordem získali Dana a Petr Tomáškovi z Brandýsa nad Orlicí. 1053 bodů, nejvyšší náhozy mezi ženami i muži, celkově dva nejlepší hráči turnaje. Prostě opravdu těžký soupeř k překonání pro nás ostatní. Proto další rok bude kuželka zdobit jejich poličku v ložnici. Budou ji oprašovat, hýčkat, hlídat. Přičemž víme, že je v rukách nejpovolanějších, neb tak budou činit čtvrtý rok za sebou. A nikomu jinému dosud takovou šanci nedali....

Druzí byli manželé Vondrkovi. Jana a Pepa svými výkony korunovali dosavadní výsledky, nikdy nebyli tak vysoko. A věřím, že pomýšlí nejvýše. Letos asi chybělo mnoho, ale za rok může být vše jinak. A kuželka, o kterou takto v Kutné Hoře bojujeme, se přesune o jeden panelák v Brandýse vedle...

Třetí místo obhájili Jana a Pavel Tomčišinovi, z odbočky ve Veleni. Loni 860, letos 844 bodů. Také vyhlíží svou šanci v blízké budoucnosti a pozvolna míří k trůnu. 38 bodů chybělo k místu druhému. A nához Jany 181 bodů byl druhý nejvyšší mezi ženami. (pozn aut. pokud jsem někoho v průběhu 2. prosince zmátl rodinnými jmény, pak se omlouvám. nejvíce pak samotným obhájcům bronzu!)

První tři dvojice byly odměněny svatomartinským vínem, čaji či kávou a dárkovou taštičkou od partnerů SK Slavia Praha fotbal a.s.

V těsném závěsu čtvrtí manželé Ludvíkovi. Franta loni s dcerou Soňou dosáhl až ke stříbru. Letos se svou ženou Marií snížili svůj výkon o pětatřicet bodů. A hle, skončili mimo bednu.

Velmi vyrovnané čelo tabulky a možná nejkvalitnější ročník za námi. Jen pohleďte do tabulky historicky nejvyšších náhozů.

Páté místo je typické pro Milana Formánka s Hankou Pírkovou z České Třebové. Záda jim pomyslně kryje dvojice Anety a Jardy Dočkalových. Jarda hodil 183 bodů a vlastně byl ten den druhým nejlepším hráčem mezi muži. 

Hlubší pole poražených vedou Renata a Pepa Bobkovi z Kolína, kteroužto domácí výlučnost na dalších místech rozrušili už jen Dana a Pavel Dvoriakovi z Veleně.

Následovala tombola o neuvěřitelných 48 cenách. Za podporu děkujeme SK Slavia Praha  fotbal a.s. - Mgr Soně Nouzákové, fanshopu Proslavisty.cz - Mgr. Janě Kaufnerové, Odboru přátel Slavie - Honzovi Čapkovi. A mnoha soukromým dárcům do tomboly, což je pěkný motiv našeho setkání. Slávistický dres připadl rodině Honejsků z Kolína, polštářek Věrný fanda Slavie zajistí dobré sny Pavlu Tomčišinovi, podepsaný slávistický míč bude opatrovat Václav Smetana. Více majitelů získalo kšiltovky z fanshopu, golfové míčky s logem Slavie, slávistické sešity. Někdo bude popíjet nadobjemové franzouské víno, jiný Svijanského fandu, někteří počtou v Poločase či vyvěsí plakát Standy Vlčka.  Nebo si dají do veleňského hrnečku kafe či grog, svařák. Cen bylo mnoho a všem podporovatelům naší tomboly ještě jednou děkujeme!

Akce se tradičně vydařila. Letos sice v menším množství zúčastněných. Zda to tak bude i do budoucna, nebo to bylo jen jedno odpočinkové vydechnutí a příště se do toho zase opřeme? Uvidíme. Jistě má turnaj na víc než 14 dvojic. Na druhou stranu - je to odraz doby. A nelze jen pomýšlet, že velkou část startovního pole z loňských let protřídily rodinné oslavy a neuvěřitelně četné zabíjačky. 

Ale pro ty, kteří budou mít zájem, bude sčítací tabulka v PC nachystána, stejně jako nevymizí snaha takovéto setkání zorganizovat. Jistě jde o bowling. O uhrančivou Slávistickou kuželku. Ale ve většině jde o to se sejít, pobavit. Což pak umocnila a dotvrdila tzv Dohrávka U Kata.   

 

Slavii zdar a vydařený advent i následné svátky Vánoc!

tak zapsal Michael Janáček, OPS v Kolíně. Foto Marcela Lucová.

 

 

Zápis výsledků - zde -

 

Historicky nejvyšší náhozy
2012 Tomášek 192
2009 Tomášková 189
2010 Dočkal 185
2011 Zarzycká 184
2012 Tomášek 184
2012 Tomášková 183
2012 Dočkal 183
2012 Tomčišinová 181

 

 

Historické porovnání výsledků vítězů a druhého místa
vítězové 2009 2010 2011 2012
Tomáškovi  927 891 948 1053
2.místo 885 864 866 882
  Dočk-Křiv Dočkalovi Ludvík-Unz Vondrkovi