Slávistická kuželka 2010

12.12.2010 14:44

Druhý ročník předvánočního bowlingového turnaje Slávistická kuželka zaujal 21 smíšených párů a tito si zahráli osvědčeným způsobem o držitele putovní ceny. Sešli se zde tradiční účastníci mnoha jiných našich akcí - slávisté z Brandýsa nad Orlicí, České Třebové, Chrudimi a Veleně (řazeno abecedně :-)). Mnozí další si rádi zopakovali tuto sportovně oddechovou akci z loňského roku - přátelé z Poděbrad, Velkého Oseka, či Karviné. Četné zastoupení měli pořádající Kolínští. A nově si s námi zahráli přátelé z Prahy, Zašové (u ValMezu), slávisté z Havl. Brodu a Kutné Hory.

Kdybych měl každého osobně představovat, zjistili bychom, že každý z nás je nějakým způsobem originální, výjimečný a nenapodobitelný. Skoro bych to nazval turnajem netušených VIP. A tento kolorit dokonalosti dotvořil svým příjezdem a hrou Ondřej Zlámal, manažer pro komunikaci Slavie a.s.

Řeklo by se, že taková akce by měla přinášet jen radost. Ale pravda je ta, že když člověk hraje, tak chce hrát dobře. Takže na dráhách panovalo herní soustředění, úsměvy až po odehrání. Že některým to soustředění šlo líp a ruka v souhře s koulí byla jistější než u jiných, to poznáte podle výsledků níže.

Pravdou zřejmou a neochvějnou je, že putovní trofej Slávistické kuželky nám přijeli ukázat manželé Tomáškovi a protože obhájili, tak si ja zase odvezli domů do Brandýsa. Někdy se k nim zajedeme společně podívat, jestli má čestné místečko někde mezi slávistickými či bowlingovými trofejemi :-). Druhé místo obhájili Aneta a Jaroslav Dočkalovi. Bronz patřil Soně Unzeitigové a Frantovi Ludvíkovi . Všichni byli odměněni lahvičkou dobrého pití a něčím sladkým k tomu... Bramboru jsme cíleně předali manželům Vondrkovým a za páté místo nic nedostali Hana Pírková a Milan Formánek. 

Nic nedostali ani ti další. Jen cenu útěchy jsme předali manželům Dvoriakovým, kteří díky výjimečnému finále Jirky Beránka uzavřeli startovní pole soutěžících. Obhájili tak svoji loňskou pozici. Ale narozdíl od nás dalších byli za svou hru odměněni. 

Nejvyšší nához mezi ženami měla Jana Vondrková, za 160 bodů jsme ji odměnili Modrým Portugalem. Mezi muži dominoval se 185 body Jaroslav Dočkal, navíc přidal ještě další dva skvostné výkony, takže si doma ochutná nejen Mullera Thurgaua, ale jako nejlepší hráč dne i Ryzlink Rýnský - pozdní sběr.

Sklizeň cen výjimečných byla ukončena a štědrý stůl se začal usmívat na všechny účastníky, protože přišla na řadu tombola a všechny lístky měly své majitele. Přes třicet cen nám pomohli nabídnout FO-OP, Slavia a.s., Fanzone a OPS v Brandýse n.O. Takže se postupně rozjasňovaly tváře i těch, kteří se ještě před chvíli chmuřili, že ten bowling dneska moc nedopadl... Hlavní cenou byl slávistický dres, jeho majitelem vylosován Jarda Dočkal, slávistický kalendář s podpisy hráčů bude příští rok mít na očích Jiří Beránek, nové vydání knihy Věčná Slavie získal Pavel Tomčišin z Veleně. Velký zájem budily i slávistické míče s podpisy hráčů, šály, sklenice, jo-ja, kšiltovky. Ta slávistická bude Pepovi Bobkovi slušet. To pro změnu Pepa Vondrka vyhrál asi 140 slávistickou vlaječku - takže možná se za ním taky někdy vypravíme do jeho "muzea Slavie". Prostě pohleďte na fotku a pochopíte, tohle všechno jsme si rozdělili!

A když ze stolu hojnosti zmizelo vše a snad každý měl něco na domů, nastal čas loučení. Bylo to povedené setkání, naše široká společnost poznala nové slávisty, třeba k další spolupráci (ing Novák z Havl. Brodu, J. Beránek z K. Hory a další). 

Všichni zamířili k domovům, jen malá skupinka pod vedením Veleňských manželů Tomčišinových a Dvoriakových zasedla k večeři v Hotelu U Kata. Tam tradičně probíhá "dohodnocení" akce. Sešlo se nás tam šest, večeře za dobrou cenu vskutku bezchybná, Dačická desítka měla chuť skutečného piva a atmosféra byla vynikající. Ruch stylové restaurace (mj s červenobílými svícemi a červenobílými ubrousky:-) ) jen občas vyrušila slávistická roztleskávací ruka, kterou si Pavel odnesl z tomboly. Jak je to unikátní věc jsme docenili brzy. Když nebylo pivo, vzal nástroj, parkárt "tlesknul" a sparťanský personál ve slušivých červenobílé laděných tricích nosil rychle pivo na stůl.

Což bylo definitivní zakončení akce. 

Slávistická kuželka 2010 úspěšně završila všechny letošní akce naší odbočky v Kolíně. Jsme moc rádi za podporu v našich akcích, za spolupráci a spoluúčast. Pokud jste odjížděli domů dobře naladěni a máte pocit dobře stráveného času - pak věřte, že to tak bylo právě díky vám.

Slavii zdar

za pořadatele Michael Janáček

 

PS1: Za vedení agendy, preciznost mozkového centra celé akce a spolupráci při vedení turnaje děkuji Petru Dejnožkovi. jeho podpis nesou i tabulky výsledků, tak se podívejme.

PS2 (na urgentní žádost ing Nováka z H. Brodu): Tímto se oficiálně omlouvám všem, kteří o "dohodnocení" či tzv tiskovce v hotelu U Kata nevěděli. Je to politováníhodná informátorská nedbalost ze strany pořadatele, za kterou se omlouváme. Stává se to tak jednou za deset let. Příště se již takto nestane. Resp - příště všichni ke Katovi na tiskovku!!! :-)

Naše fotografie z akce - zde -  (foto M. Lucová, D. Janáčková etc)

Fotografie OP Slavie v Brandýse nad Orlicí o.s. - zde - (foto J. Vondrka)

Kompletní výsledky ve formátu "xls" - zde -