Slávisté z Rokycan těží v Kutné Hoře zlato

24.03.2019 19:57

Tabulka s výsledky - zde - 

13. ročník bowlingového turnaje odboček - Potkali se u Kolína, aneb Slávistické bowlení - se uskutečnil v neděli 24. března v herně Bowling a Pizzeria Kutná Hora. 

Zdejší osmidráha byla svědkem dosud největšího klání  sedmnácti týmů, více než 51 hráčů. Na 70 účastníků celkem. 

Vítězství obhájil tým Rokycan. Pod vedením Petra Havrilce, hráče s nejvyšším náhozem dne 232 bodů, s přispěním nejlepší hráčky Moniky Šlajerové dotvrdil úspěšnou trojici Zdeněk Horák. Společně naházeli 1529 bodů a získali čtvrté prvenství v turnaji za sebou, deváté celkově!

Jestli někdo někdy těžil v Kutné Hoře stříbro, pak Rokycanští sem jezdí za zlatem...! Putovní pohár jim teď putuje do definitivního držení, odměnou byla též malá turnajová trofej, Jameson a trochu něčeho sladkého. 

Druzí, stříbrné historii čím dál více věrni, zůstávají Brandýští slávisté. Po prvním kole vedli i díky 226 bodům Petr Tomáška, druhého nejlepšího hráče turnaje. Ale ve druhém kole zaváhali a ve třetím drtivému finiši vítězů už prostě neodolali. Pod 1461 bodů se podepsali ještě Franta Ludvík a Jarda Beneš. 

Hledáte-li šest nejlepších hráčů letošního turnaje, pak hledejte jen mezi výše zmíněmými...!

Pavel Kubík, Milan Brož a Maroš Martin se vcelku svorně podělili na zisku 1285 bodu a obsadili třetí pozici. Jsou zálohou Rokycan a i oni byli odměněni.

Stejně jako i další - letos vlastně všechny - týmy. Čtvrtá Česká Třebová, posílená Danou Tomáškovou z Brandýsa, se překmitla ještě přes 1200 bodů. Pátá byla Veleň vedená Pavlem Tomčišinem, třináctým nejlepším hráčem turnaje - stylově k ročníku. Šestý letošní debutant soutěže - OP Spořilov. Jejich vždy dobré ladění je obdivuhodné, stejně jako přípravná tréninková fáze a strategie vedení turnaje. Až za sebou nechali Areu 114, kde Michal Trávníček naházel dvakrát 114 bodů a jen jednou naházel víc, to aby jistil sedmou pozici před druhým týmem Třebové a mužstvy Kolína. Jedenáctí byli Vikingové, třináctí Rebelové z Havlíčkova Brodu. Startovní pole letos uzavřeli Veleňští juniors. 

Zhodnotili jsme si bowling a následně rozdali mnoho mnoho cen. Děkujeme za přispění SK Slavia Praha - fotbal a.s., fanshopu ProSKS, soukromým dárcům. Někdo odjížděl obtěžkán více sklem a tekutinami v něm chovanými, někoho těšil památeční slávistický dres, šála či slávistický ručník, propisky, sprchové gely, lanyardy. Ano, i jeden zahradnický substrát jsme přidělili!  No nedá se to vyjmenovat všechno. Ale bylo toho letos opravdu hodně ;-)

Takže si tak pořadatelsky říkáme, že když budete mít zase za rok zájem, že se s vámi všemi rádi znovu Potkáme u Kolína! 

Zapsal Michael Janáček