Schůzka únor 2015

13.02.2015 22:31

Ve čtvrtek 12. února 2015 jsme se sešli v Obecním domě v dobrém slávistickém počtu 10 členů. Respektive čtyři členové čtvrtečních schůzek stálí přivítali nás mnohé další, co jsme se po malé mobilní a emailové mobilizaci sešli. A bylo to moc milé setkání, kdy jsme se někteří viděli třeba i po roce. Přivítali jsme mezi sebou i Petra z Velimi, který odevzdal vzorně vyplněnou přihlášku za člena Odboru přátel. Protože už se účastnil některých našich besed v minulosti, půjde vlastně jen o formální a definitivní potvrzení sešívané přízně. 

Probrali jsme zimní dění ve Slavii. Mnohé změny a odchody přivítali, od nově příchozích čekáme posun Slavie k místům ligové špici bližším. Prostě další zkvalitnění mužstva po loňském drásajícím kolapsu. Nového majitele či investora však zatím i my vyhlížíme marně. Diskuze o hokeji byla pak v tónu úplně marném. 

Také jsme si představili naši novou slávistickou vlajku s nápisem Kolín. A doufáme v brzký vítězný fotbalový křest v Edenu. 

Museli jsme mezi sebou vzpomenout též na Vojtěcha Vaňka, který nás nečekaně na tomto světě v týdnu opustil. Byl to slávista z nejpřesvědčenějších, jeho pozdrav letenským rivalům po Kolíně patřil mezi nesmlouvavě razantní, ale vždy úsměvem doprovozený.

Domů jsme se rozcházeli dle možností. Že to bylo ale setkání vydařené a že slávisti v Kolíně pořád ještě jsou, tak si je zase někdy takhle pěkně či v počtu ještě hojnějším zopakujeme