Rozlučka Martina Vaniaka

27.08.2011 18:51

26. srpen 2011 se zapsal do slávistických kronik nádhernou rozlučkou s aktivní kariérou brankářské ikony Martinem  Vaniakem. Při projekci slavných okamžiků naší společné éry příjemně mrazilo v zádech, slzám se těžko člověk bránil. Připomenutí jeho neuvěřitelných až příznačně čarodějných zákroků, které tehdy odstartovaly čas euforie s Ligou mistrů, dvěma ligovými tituly, slavnými zápasy Evropské ligy, podpořeny nadšením z nového stadionu. Zlatý čas slávistického vzepjetí, ke kterému Martin bezpodmíněčně jednak patřil, jednak neodiskutovatelně přispěl.

162 soutěžních utkání za Slavii, 92 ligových. Když přišel do Slavie v létě 2007, těžko mohl kdokoliv čekat, že to bude nejlepší přestup Slavie za dlouhé roky. Že se stane suverénem naší brány, že startuje slavná éra. Stal se oporou, nad níž až do letošního léta nebylo. Jen zdraví nedovoluje nějaké "příště".

Martine, díky za vše. Díky za to, jak jste pomohl naši Slavii vytáhnout na samý vrchol české kopané. Ale i za to, jaký jste člověk. A jak jste to uměl s námi fanoušky. Věřte, nemnoho je těch, kteří zaslouží takovou rozlučku. Nemnoho těch, kterým tleská celý stadion půl hodiny ve stoje. Slavná brankářská historie červenobílé Slavie je nyní i Vaší historií!

Fotografie pod článkem - zde - , zajímavé delší video - zde -

Článek o Martinu Vaniakovi zde -