Rovina u Kolína 2020

20.08.2020 19:49

 

Druhou desítku našich letních cyklovýjezdů jsme odstartovali inovací v trase. Honza Mraček naplánoval krajinu námi dosud neprozkoumanou, projel ji a nachystal pro neděli 16. srpna a to v délce 51-58 km. Prý měl mé zadání na kilometrů sedmdesát, ale bohudíky, je to chytrý kluk a trochu slevil ;-)

Obměnili jsme i místo srazu. Krátce po desáté hodině jsme odstartovali od hlavního kolínského nádraží. 21 účastníků (Brandýs 8, Havlíčkův Brod 2, zbytek Kolín - z odbočky 8) nádherně v pelotonu obkroužilo přilehlý velký kruhový objezd, v tu chvíli řidiči aut mohli slávistům jen salutovat. Rychle jsme opustili silnice a spustili se přírodou k Polepskému vodopádu. Vody dost, takže následovalo krásné společné foto. 

Stoupání na Pašinku se závěrečným prudkým sklonem bylo první pomyslnou vrcholovkou. V něm se nám hlásili Vašek a Michal ze Senice, že nás dojedou. Sraz jsme dali v Ratboři. Zde jsou dvé krásné zámecké budovy, ale být v jejich dohledu nám stačilo.  

Bořetice, Bohouňovice, Opatovice, Bojiště - jako by ten poslední název zcela vyjadřoval situaci v pelotonu. Někteří jsme s těmi kopečky přeci jen bojovali :-) 

Restuarace v Přítokách byla vysvobozením. Někdo držel pitný režim, někdo dal polévku, někdo pořádné jídlo. Bylo tam fajn.

V tom krásném slunném dni o 27st Celsia jsme se pak na chvíli rozdělili. Honza jel s jendou partou trasu na Malešov a ochutnali pivo místního pivovaru. Naše druhá polovina pod vedením Tomáše odborně sjela do přilehlé Kutné Hory, vyfotila se u chrámu sv. Barbory. Projeli jsme údolím Vrchlice a nafotili si krásné historické panorama Kutné Hory. Sešli jsme se v restauraci U Zlatého lva. 

Dušan a jeho parta a Martin zamířili ke svým domovům. My pokračovali kolem cisterciáckého kláštera na Kačinu. Nepominutelný zámek, tak jsme se u něho vyfotili. Honza pak se svou partou a senickými zůstali na gastrofestival, Tomáš zamířil k domovu. Brandýs, brodští Rebelové a kolínské trio zamířilo do Kolína k Zimnímu stadionu. Konala se "dojížďka" s dobrým jídlem a pitím. Rozjezd byl až kolem půl šesté. 

Jedenáctý ročník se vydařil. Ač svou náročností překonal jiné. Trasa leckoho prověřila. Ale pohoda a dobrá nálada, ta nás neopustila. Takže díky všem. A zase někdy na kolech - ahoj!

 

Fotogalerie a trasa od Honzy Mračka - zde -   

 

_ zapsal Michael Janáček, fotil Tomáš Petráň a Richard Línek, grafika trasy Jan Mraček _

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -