Rovina u Kolína 2019 - oprášená klasika

05.08.2019 20:12

 

Sobota 3. srpna 2019 nám ukázala obě své tváře letošního léta. Jakékoliv předpovědi byly mylné, stejně jako náš optimismus na startu ten den ráno. 

Sešlo se nás šestnáct - tři slávisti z Brandýsa nad Orlicí, dva Rebelové z Havlíčkova Brodu, jeden slávista ze Senice a jeden z Arey 114, zbytek jsme doplnili od  Čáslavi, Pátku a Kolína. Nejmladší Bára Janáčková, nejzkušenější Mirek Frydrych.

Vyfotili jsme se u Pojkarových dřevených medvědů. Všichni jsme se nachystali, vyladili úsměvy, zatáhli bříška, řešili, kdo bude fotit. A pak najednou - Pavel z Arey, nevíme odkud, vytáhl obří vlajku Arey 114. Štěstí přeje připraveným - ani jedna z dalších zúčastněných odboček neměla připravenou odpověď. Fotili jsme se s vlajkou Arey ;-)   

A zahájili cyklojízdu v pelotonu. Trasa byla ta nejjednodušší a klasická - cyklostezkou na Veltruby a Velký Osek. Tam někde se ujal na chvíli vedení v pelotonu Pavel, nenápadný a přátelský sparťan. Se slovy "konečně a aspoň na chvíli první" si to užil. Na pár vteřin, pak jej Dušan umravnil a jelo se opět podle slávistických not. 

U soutoku Labe s Cidlinou bylo fajn - turistů málo, takže posezení bez obtíží, jídlo pití od slávisty ihned. Tady jsme se každý odloupli dle svých cílů, hlavní dvanáctičlenný peloton pokračoval na Poděbrady a Nymburk, kde se u hradeb zvěčnil se slávistickou vlajkou Arey. Tři kolínští navštívili Poděbrady s náměstím, kolonádou, skvělou zmrzlinou. Andrea zamířila od soutoku svou trasou a nikdo už o ní ten den neslyšel ;-)

Po našem rozdělení jakoby zašlo slunce nad naší cykloakcí. Přišel deštík, déšť a nakonec bouřka s průtrží. Těžko se obhajovalo heslo, že není špatné počasí, jen špatně oblečený cyklista. Každý příštřešek byl vhodný. Pokud v něm točili zlatavý mok a  měli něco k snědku, bylo to vítězství. 

Ačkoliv jsme s tím počítali, tak počasí náš peloton roztrhalo definitivně. Takže jsme do Kolína přijeli na tři díly.... Každý dle svého zajedl a zapil výlet na Zimním stadionu a vydal se k domovu. To už zase prosvítalo sluníčko a počasí se tvářilo jakoby nic. 

A ano, bylo to vlastně fajn. Opět se po roce vidět na kolech, trošku probrat Slavii, ukázat světu kolem, že slávisté jsou a umějí si užít výlet. 

Slávisti na kole. Podesáté  

Fotogalerie - zde - .

Trasa Kolín - Nymburk a zpět 55km, Kolín - Poděbrady a zpět 40km. 

 

Slavii zdar a zase někdy, 

foto Dušan Línek, Pavel Vaňkát, Michael Janáček, textl Michael Janáček