Rokycany vítězí v bowlingovém turnají odboček

16.04.2016 22:08

V sobotu 16. dubna 2016 se v kutnohorské herně konal desátý ročník bowlingového turnaje odboček. Sjeli se slávistky a slávisti přesně z deseti odboček. Úhrnem 16 týmů. Hrálo se jako vždy naplno. S nadšením, zaujetím, nechyběly pozitivní emoce.

 

Možná jsme ale snahou dostat se do herny ještě před oficiální otvírací dobou pozlobili Štěstěnu. Prostě nepadalo to tak úplně jako v minulosti.

 

Nejlépe se s touto nepřízní porvaly týmy Rokycan na osmé dráze. Zvítězil jejich první tým ve složení Monika Šlajerová, Petr Havrilec a Petr Kaloč souhrnným náhozem 1431 bodů. Vedli od prvního kola, v něm se zaskvěla Monika nejvyšším náhozem turnaje za 194 bodů, ve druhém táhl družstvo Petr Havrilec 193 body, ve třetím kole byl z nich nejlepší Petr Kaloč 170 bodů. Krásná týmová spolupráce, co říkáte?

 

Ani o druhém místu nebylo tentokráte pochyb. Druhý tým Rokycan v sestavě Pavel Kubík, Milan Brož a Martin Maroš si je držel též hned od prvního kola, dohromady to dalo 1343 bodů. Pavel byl druhým nejlepším hráčem turnaje a uvedl se náhozem 185 bodů.

 

Největší boj se tak vedl o místo bronzové. Vidíme to až ze statistik. Během turnaje, kdy mužstva hrají každá svou hru a maximálně po očku mrknou o dráhu doleva doprava, se to uhlídat nedá. Po prvním kole tento minisouboj mezi čtyřmi odbočkami vedla na šesté dráze Česká Třebová – zvláště zásluhou Hanky Pírkové a jejich 155 bodů.

 

Po druhém kole je bodově dotáhlo Žatecko a zabral i Brandýs n/O, na bronz mu v tu dobu chyběly dva body! Deset bodů na bronz ale ztrácela také Veleň! Finiš rozhodoval a zamíchal to neuvěřitelně!

 

Jarda Dočkal naházel 186 bodů, druhý nejvyšší nához mezi muži, ale nestačilo to. Za celkových 1250 bodů skončila Česká Třebová pátá!

Jarda Beneš předvedl 178 bodů, spolu s Frantou Ludvíkem a Vláďou Knapovským naházeli dohromady 445 bodů a byli v posledním kole nejlepší ze všech. Ani to ale nestačilo na bronz. Sedmá dráha nebyla pro Brandýs šťastná, skončili čtvrtí s 1266 body.

 

Třetí místo  totiž o bod (1267!)  udrželi hráči OP Žatecko na dráze druhé! Ve třetím kole naházeli 444 bodů, zářil Balín 177 body.

 

SKS Veleň v posledním kole výsledkově už na soupeře nestačila, ale šesté místo pro sestavu Adéla Čadová, Pepa Čada a Pavel Tomčišin  (mj 163 bodů ve druhém kole) snad není neúspěch. Ne? A kdyby, tak je musíme pochválit za úpravu vyplněné hrací karty. Pěkné písmo, žádný škrt!

 

Takový je někdy bowling a teorie turnaje. Hrajete, jak umíte, občas to padá, občas ne. A odjíždíte s pocitem, že škoda, smůla, pech. A pak ještě zasedne k počítači Janáček, propočte, jak se to vlastně během turnaje mělo. A tu zkázu dodělá….. 

 

Ne, kdepak. Je to hra, je to kulaté. A příště bude vše jinak. Ale nemohu se ubránit drobné reminiscenci na rok 2012, kdy turnaj vyhrály Rokycany před Brandýsem o 3 body…

 

Pojďme ale zpět k letošku. Propadněme se zhruba o dvě stě bodů a jsme u sedmého místa, kde se uvelebil Ko-Pu tým. Tentokrát spíše jako rodinná slávistická záležitost rodiny Novákových z Pučer u Kolína. Osmé místo bylo souzeno druhému týmu České Třebové, kde je to se známými českotřebovskými jmény poměrně jednoduché – takže k Anetě Dočkalové Jana Pírková a za chlapy Jakub Fater.

 

Deváté místo patří pořadatelům z OP Kolín – vyházeli si je Mirek Zoubek, Lucka Baloušová a nejvíc je k němu vytáhl i díky 171 bodům Jarda Dostál. Předvedli jsme se v nových tricích, takže jsme zaujali určitě nejen bowlingem.

Na zlomu desítky se usadily oba týmy Vikingů. Ruda Vinař předvedl pěkných 155 bodů!

Jen tři bodíky za nimi druhý tým Žatecka, na třináctém místě při své premiéře slávisti z Trutnova. Zapadli mezi nás pohodovostí i radostí ze hry.

 

Rebelové z Havlíčkova Brodu obsadili čtrnácté místo, pražská odbočka Area 114 místo patnácté a startovní pole odboček tentokrát uzavřeli Rožďalovičtí. Na dráze se vystřídali snad všichni a opravdu si to užili společně, rodinně, pohodově. Tak je to správně!

 

O tom to je.

 

Pak jsme si rozdali různé ceny. Nejlepší jsme podarovali sladkostmi, něčím k zapití  a medailemi. Vítězové převzali dort vyrobený Pepíkem Kloudou a podělili se s námi o chuť vítězství. Oceněny byly také nejvyšší náhozy. A spoustu dalších cen jsme si rozlosovali. Někdy k větší radosti, někdy k rozšíření sbírky. Za podporu děkujeme fanshopu ProSlavisty.cz.

 

Ve zkratce se rok 2016 zapíše do historie našeho bowlení jednak vítězstvím Rokycan, velkým zájmem o turnaj a skvělou účastí 16 týmů. Návraty OP Rožďalovic a Žatecka mezi nás již tradiční, premiérou Trutnováků.

 

Přátelé Slavie a bowlingu, díky vám všem z různých koutů naší slávistické republiky za účast. Desátý ročník byl úspěšným završením našich společných setkání. Díky vám je turnaj radostí i pro pořadatele. Společná přátelství a bowling jsou fajn. A teď ještě aby ta naše Slavia začala hrát podle našich představ!

 

Kompletní výsledky ve formátu xlsx - zde - 

článek na ofic. webu Odboru přátel - zde - , zápis k akci na webu Area 114  - zde - , zápis na webu OP Slavie v Brandýse n/O - zde - . Zápis Rebelů z Havl. Brodu - zde -

Skvělé video Rebelů z HB k akci - zde -

 

 

 

 

Přehled vítězných týmů Slávistického bowlení a nejvyšších náhozů turnaje
  tým bodů hráč bodů
2007 Brandýs n. Orlicí 2393 * Beneš J. 198
2008 Rokycany 2012 * Michalík 213
2009 Brandýs n. Orlicí 1951 * Beneš J. 196
2010 Rokycany  1532 Havrilec P. 214
2011 Česká Třebová 1468 Dzian M. 237
2012 Rokycany 1523 Tomášek P. 241
2013 Rokycany 1623 Havrilec P. 206
2014 Rokycany 1619 Šlajerová, Havrilec 215
2015 Brandýs n. Orlicí 1534 Havrilec, Tomášek 202
2016 Rokycany 1431 Šlajerová M. 194

 

- zapsal Michael Janáček, foto Lucie Baloušová -