Rio Ave, Anderlecht

25.08.2016 22:00

Po Levadii Tallin se utkala Slavia v dalším předkole o Evropskou ligu UEFA s šestým týmem portugalské soutěže Rio Ave. 

Domácí plichta 0:0 před 15 tisíci diváky nás vedla k pocitu. že 1:1 v odvetě by k postupu stačilo. 

A co se nestalo přímo před zraky Jirky Kruly, Lucie Baloušové, Václava Smetany, Zdeňka Černušáka a Jaroslava Jareše - po skvělé první půli 0:1 pro Slavii a ve druhé půli s přesilou hráče v poli a těžce defenzivním výkonem dosaženo postupu - kýžených 1:1. Jirka s Lucií vyrazili letecky a výlet si velmi pochvalovali, cestovatelská trojice si udělal prodloužený výlet s bonusy po Portugalsku. Referát ani fotky zatím k dispozici nejsou. 

Čtvrté předkolo nám nachystalo známý Anderlecht Brusel. Před desítí lety jsme s ním bojovali neúspěšně o Ligu mistrů. Tentorkát domácí zápas Slavii také nesedl, 0:3 byl těžký handicap. K odvetě z OP Kolín vyrazili Jirka Krula (pohárový hattrick venkovních zápasů!) a moje maličkost. Autobus spojených sil Odboru přátel a Fanklubu. Brusel jsme si užili - Atomium, nahlédli jsme Hayselův stadion nešťastně známý z roku 1985, ve městě pak shlédli to nejdůležitější (a nám již známé), pár nových fotek, dobrý obě - mušle a na to vafle, pak s Veleňáky v Delirium tremen s pub dobré pivní speciály ochutnali. Fotbal večer nepotěšil, výkon odevzdaný, dvě trochu přimyšlené penalty nás skolily. Strategie trenér Uhrina se tak začala drolit a tři dny na to v Plzni vedl Slavii k zápasu poslednímu. 

My jako slávisti jedem dál. Doufáme že hráči Slavie budou tvořit tým a my zase za rok vyrazíme na zápasy nejen do Edenu, ale i do zahraničí. 

Letošní pohárové léto nám moc chutnalo. V Edenu nás nepočítaně, k venkovním zápasům vyrazilo celkem 7 osob...! Pěkné!