Prosinec 2011

31.12.2011 16:07

V sobotu 10. prosince jsme se zúčastnili výroční schůze našich blízkých přátel Odboru přátel Slavie z Rožďalovic. Místem konání jejich nádherná klubovna, zaplněná do posledního místa. Však jde o největší odbočku Slavie. Proběhla beseda s hráčem Stanislavem Vlčkem a tiskovou mluvčí Soňou Nouzákovou, za FO-OP přítomen M. Dobiáš, J. Čapek. Stanislav Vlček působil velmi uvolněně, sympaticky, probralo se mnoho z jeho zážitků ve Slavii i v jiných klubech. Soňa Nouzáková též velmi vstřícná, nebála se žádné otázky, odpovídala přímě a s úsměvem. Celková atmosféra schůze byla velmi dobrá a pohoštění až neuvěřitelné. Večerní zábava probíhala již bez naší účasti, přesto před organizací našich přátel v Rožďalovicích smekáme, děkujeme za přijetí a pohoštění a těšíme se na další vzájemnou spolupráci. Za OPS v Kolíně se účastnili A. Votruba, V. Drahota a M. Janáček. Rožďalovické vlastní foto - zde -

Poslední letošní slávistická schůzka kolínské odbočky proběhla ve čtvrtek 22. prosince. Devět účastníků bylo počtem celkem slušným. Dobře jsme popovídali až do pozdně večerních hodin, probrali Slavii jaksepatří ze všech stran. A vzájemně si popřáli krásné svátky a šťastné shledání po Novém roce. Že to bude rok snad příznivější pro nás i pro Slavii jako takovou, v to prostě věříme. 

Ve čtvrtek 29. prosince jsme se zúčastnili výroční valné hromady další naší velmi spřátelené odbočky - Odboru přátel Sk Slavia Praha v Brandýse nad Orlicí. V plném sále restaurace Jiřička vládla jako vždy slavnostní nálada, schůze byla vedena naprosto dokonale, vstřícná a přátelská atmosféra byla úžasná. Pozdravili jsme naše přátele, i přátele z odbočky ve Třebové. A těšíme se na další vzájemnou spolupráci. Brandýs je jednou z nejaktivnějších odboček, silově 36 členů stabilně, bez větších výkyvů, roční kalendář akcí na stranu A4. Ve svém místě i blízkém regionu jsou fenoménem, který i my jsme mohli a rádi museli uznat. Byli jsme od nich jednak přizváni ke společné večeři, jednak pak někdy v blízkém čase vyzváni k návštěvě s prohlídkou města. To je pro příští rok jistě motivující (turisticko-kulturní) výzva žádající naplnění. Návrat dvojice A. Votruba, M. Janáček tak jasně nemohl být dříve než v čase přesně půlnočním.