Okolím Brandýsa ve znaku Slavie 2015 - "Ní háo"

05.09.2015 23:28

  V sobotu 5. září jsme se zúčastnili cykloakce našich přátel v Brandýse nad Orlicí.

V 8:36 jsme vyrazili ve složení Krula, Mraček, Janáček rychlíkem Svitavou z Kolína do České Třebové. Tam prohlédli pěkně upravené okolí nádraží i náměstí a vydali se po cyklotrase podél říčky Třebovka. Cesta mohla skončit hned po 500 metrech u zavřeného opravovaného mostu u COOPu, ale domácí poradili, kudy na to vyzrát. Cesta městem i přírodou utíkala svižně, Dlouhá Třebová, Hylváty, Ústí nad Orlicí. Tam ještě kousíček pod novým železničním mostem po štěrku. Kolem nového nádraží do Kerhartic a pak už jen koncert přírody. Strmých kopců kolem nás, po našem boku Tichá Orlice.  Podél cesty zvířena v Kolíně netušená: krávy, kozy, ovce, koně, slepice. Na cyklostezce pěkně volno. Takže přes Bezpráví na Pernou a v Brandýse kolem koupaliště, labyrintu, pomníku J.A. Komenského (150 let od postavení) až nakonec na náměstí.

Tam parta slávistů, pořadatelský stůl, vyvěšená slávistická vlajka a přivítání stylově: "Ní háo." Kluci už stihli nastudovat čínské reálie a potvrdili, že v Brandýse už jsou na nového majitele Slavie připraveni. Dostali jsme krásné diplomy, placku a medaily k akci. Pobesedovali a právě ženícího kamaráda Jardu Beneše ml. panáčkem zapili!

Rozloučili se a do Chocně se posunuli, centrum města i rozlehlé parky se nám moc líbili. Jen na nádraží jsme s obědem neuspěli (soukromá společnost v protilehlém hotelu), takže příhodně jsme sedli na rychlík do Kolína. A v pizzerii Týna po 14.hodině akci společně uzavřeli.

Krásných 30 kilometrů pohodovou krajinou, úplně jinou než my kolem Kolína známe. Počasí vyšlo perfektně. A jak jsem tak Honzu s Jirkou poslouchal, cítíme se i na nějaké příště a prý vyzkoušíme nějakou pořadateli naplánovanou trasu. Čiliže - kopců se nebojíme! A časově to snad bude menší kvapík, než tentokrát (vynuceně).

Slávisti z Brandýsa - díky za vaší akci, rádi jsme se zúčastnili, rádi jsme se potkali. A zase na viděnou!

-mj-

Článek k akci na webu OP SK Slavia Praha v Brandýse n/O: - zde -