O perníkový Eden 2014

26.10.2014 21:54

V neděli 26. října se uskutečnil 4. ročník bowlingového turnaje jednotlivců z řad členů Odboru přátel Slavie a jejich dobrých přátel. 

Turnaj pod vedením Jaroslava Dostála se pyšní zajímavou historií. Po dvou letech v Pardubicích a loňském vynuceném intermezzu v Hradci Králové jsme se letos vrátili do prostor odpovídajících našim ambicím - na osmnáctidráhu Bowlingzone. Dříve se hrálo o perníkovou trofej imitující fotbalové hřiště, od loňska o poháry, vše doplněné věcnými cenami. Datum turnaje určuje ligový los Slavie, možnosti herny a shoda našeho širšího herního týmu. Nemá to ten Jarda prostě jednoduché. 

Vítěz však je neměnný a nepřemožitelný. Petr Tomášek. Letos naházel 1065, hrál si svou exhibiční soutěž. 279 bodů v notap 9 je letošním rekordem turnaje, 232 bodů v klasickém notap 10 obdivuhodný výkon. 

Druhé místo je velkým úspěchem Petra Tomčišina. Naházel 922 bodů, po prvním kole to ještě tak nevypadalo, ale notap 9 a další tři klasická kola mu svědčila.

Třetí místo patří Jardovi Dočkalovi. 869 bodů, spokojeností po dohrání nezářil, asi ani nevěřil, že by mohl skončit tak vysoko. Ale svou pozici tak nějak od třetího kola kontroloval a nepustil.

Čtvrté místo patří Dagmar Tomáškové za 848 bodů, nejlepší žena s nejvyšším náhozem 208 bodů v notap 8. 

Páté místo Pepíka Čady je při jeho vrozené skromnosti překvapením. Formu jako obvykle neavizoval, ale po prvním kole vedl s 238 body! Pak se zaskvěl ještě v kole posledním 202 body, takže dohromady 837.

Čímž odtlačil na šestou pozici Jardu Beneše s 816, na sedmou Janu Tomčišinovou s 815 a na osmou Pavla Tomčišina s 805 body. Těsné jsou tak rozdíly mezi třetím a osmým místem.

Top ten z celkového počtu osmnácti hráčů pak uzavírá Dan Hermann a Míra Frydrych. 

V dětské kategorii zvítězil Jirka Tomčišin břed bráchou Vítkem, třetí byl Tadeáš J., čtvrtý Jindra M.  

Jarda Dostál rozdal těm úspěšným pěkné ceny, při bohaté tombole věcí slávistických, poživatelných tekutých, poživatelných pevných i zjevně nepoživatelných ale jinak užitečných se pak rozjasnily tváře i nám ostatním. 

Všem zúčastněným (Brandýs n/O, Česká Třebová, Havl. Brod, Chrudim, Kolín, Veleň) díky za skvělý slávistický zážitek, Jardovi za skvělou přípravu a bowlerům herny za bezproblémový průběh.

--- fotografie z akce zde ---

--- tabulka výsledků zde ---

- zapsal mj-