O perníkový Eden 2013

14.10.2013 21:54

Vážené přítelkyně a vážení přátelé  Slávie ;-)

V neděli  13. října se konal již třetí ročník bowlingového turnaje jednotlivců „O perníkový Eden“.

Navzdory neplánovaným komplikacím s původně zamluvenou hernou a narychlo přesunu turnaje do Luka bowling v Hradci Králové, se nás sešla opět řada. Vlastně v tomto turnaji prozatím nejvíce. Nakonec se turnaje zúčastnilo celkem 20 borkyň a borců, a 3 místa obsadila dětská kategorie.

Hrálo se celkem svižným tempem, takže nakonec, ač menší herna, zvládli jsme sehrát každý 5 kol.  Jak již tradice tohoto turnaje velí, začínalo se notapy 8, 9 a poté tři klasická kola po 10.

Všichni jsme odházeli, výsledky zapsali do tabulky a přišel čas vyhlášení.

Před samotným vyhlášením jsme vzpomenuli na 9. července zesnulého přítele Josefa Vondrku, již nebude moci být na našich akcích s námi.

A potom se dali do oceňování. Protože se jednalo o, řekněme výroční, třetí ročník, byly kromě perníkových cen, připraveny ceny i trvanlivější. Tedy rozdávali se i poháry. Nebudu tu vyjmenovávat všechny ceny, klasicky opět perníkové ceny, nějaké to vínko na večer a nějaké ty sušené bylinky do hrníčku s horkou vodou.

Vyhlášeno a odměněno bylo prvních šest pořadí. Na šestém místě skončil Honza Chalupa, na pátém Milan Formánek, těsně pod bednou František Ludvík. Na bronzovém stupínku Vladimír Knapovský, stříbrný skončil Jarda Dočkal a vítězství náhozem 1055 bodů obhájil Petr Tomášek.

Dále byly rozděleny ceny v kategorii Nejlepší muž a Nejlepší žena. Tyto ceny získává ten, kdo nahází na kolo nejvíce bodů.

A jak se ukazuje, zde má šanci opravdu každý, ač plně amatérský hráč. Není také ani důležité jak se daný hráč umístí v celkovém pořadí. Letos to bylo obzvláště zajímavé v kategorii Nejlepší žena 2013, kde s maximem 186 bodů zvítězila Veronika. Ocenění Nejlepší muž 2013 s absolutním maximem co lze na dráze naházet, tedy 300, si odnesl Vladimír Knapovský.

Na závěr proběhla i malá tombolka o dalších 5 cen, takže šanci odvézt si domu, kromě doufám pěkného zážitku a slávistického perníčku, hmotnou cenu měl opravdu každý. Přičemž se ceny distribuovaly do rozličných zeměpisných směrů - do České Třebové na východ, do Kolína na západ, do Veleně hodně na západ. A snad nezbloudili jižně u velkopardubických koňů ani vzácný tovar převážející přátelé Dan a Jirka z Havlíčkova Brodu.  

A potom se ještě diskutovalo, posedělo a postupně jsme se opět rozprchli do světových stran.

Děkuji tímto všem za účast, doufám, že se jim turnaj líbil a věřím, že se za rok sejdeme na dalším ročníku tohoto turnaje. A věřím, že opět alespoň o kousek větším počtu.

Závěrem bych rád poděkoval za pohostinnost Luka bowling v Hadci Králové a panu Janošovi a jeho firmě za opět nádherné perníčky Slávie.

Tabulka s celkovými výsledky - zde - 

Fotografie od Pepíka Čady, Pavla Tomčišina, Tadeáše a Michaela Janáčka.

Oficiální zápis a výsledky zpracoval Jaroslav Dostál, ředitel a odpovědný vedoucí bowlingového turnaje