Nový Bydžov - Slavia Praha 0:7

28.08.2015 20:23

Že z Kolína jezdíme na Slavii, to dá rozum. Ale sešívané srdíčko občas zavelí a vyrazíme i za Slavií. Mnoho z nás by dokázalo vyprávět, kde všude už za Slavií byl. Poslední roky už ale nejsou o evropských zážitcích. A tak se občas dohodneme, kam vyrazíme na ligu, nebo na domácí pohár. Ten letošní se zve Mol Cup. A první klání nás zavedlo do Kolínu nedalekého Nového Bydžova.

Zdejší klub má roztodivné názvby jako RMSK Cidlina, či Union 2013 apod. Proč, to zjistíte na jejich webu. Za kolínskou odbočku jelo trio Krula, Jareš, Janáček, přítomen byl i M. Semínko. O dalších nevíme, ale byli tam i další kolínští neodbočkoví :-) a v kotli pěkně fandili.

Jirka přivezl naši Kolínskou vlajku z Ostravy a i v Bydžově znamenala výhru a tedy postup.

Utkání samotné strhující nijak nebylo. Prvních dvacet minut bojovnost, nikoli fotbal, jenže pak třikrát radek Voltr dokonale zamířil a bylo hotovo. Díky mu za to, že se nervy nekonaly a Štohanzl, Červenka, Zmrhal a ještě jednou Červenka skóre navýšily ke šťastné sedmičce. ve druhé půik totiž domácí definitivně odpadli, sebedůvěrou i fyzicky.
 V dalším kole bohužel Slavii nepřivítáme u nás v Kolíně, ale v Ústí nad Labem. Mohl to být svátek naší odbočky. Ale nevadí. Je dost možné, že i tam naše vlajka zavlaje. A jak věřím - vyvěšením Jirkou K. přinese i další vítězství.

 

- mj, foto party z Tribuny Sever, kde "uprostřed" dva členové z OP Kolín -