Návštěva ve Veleni

14.02.2010 13:05

Na sobotu 13.2.2010 odpoledne měli naši přátelé - slávisté z Veleně - naplánovanou výroční členskou schůzi.

Oficiálně jsou v Odboru přátel od března 2009. A když uvážíme, že loni navštívili vždy v hojném počtu a výborné náladě naše dubnové Potkali se u Kolína, srpnovou Rovinu u Kolína a prosincovou Slávistickou kuželku, společným autobusem Fanklubu jsme jeli za Slavií do Janova, takže tato jejich výroční schůze s plánovanou besedou s Vladimírem Šmicerem byla ideální možností jim naznačit opětování sympatií k jejich činnosti, ideální možností k dalšímu zvýraznění spolupráce.

Z Kolína jsme vyrazili tři - V. Drahota, J. Krula a M. Janáček. Byla to spíše spontánní akce, možná by nás vyrazilo i více. Ale účast Vládi Šmicera se ve finále nejevila úplně jistou. Což se posléze potvrdilo. Navzdory plné restauraci U Arazimů. Tedy přibližně 30 lidí. Naštěstí nám hlídali čestná místa, takže jsme se i moc pohodlně usadili.

Oficiální část zajistila beseda s 1. místopředsedou FO SK Slavia Praha - Odboru přátel RNDr. Michalem Dobiášem a pracovníkem sekretariátu Janem Čapkem. Navazovala pak volná diskuze.

Z našeho hlediska to bylo moc příjemné setkání. Nejenže z Veleně vyráží na akce vždy dobře laděná reprezentace odbočky. Oni jsou tam dobře ladění asi všichni. Jsme tak shledali. A moc dobře jsme s nimi probrali Slavii, A mužstvo, trenérskou pozici, jarní ambice, trochu i Odbor přátel a plánované akce veleňských i naše. 

Co mě osobně zaujalo - byla slávistická stěna slávy U Arazimů, edice jejich nástěnného kalendáře či kartičkových kalendářů. Na tuto akci měli přizvaného profesionální fotografa! To byl momentální vjem, celkově je pozoruhodný i jejich odbočkový znak, veliká odbočková vlajka či webová prezentace. Mnohé inspirativní i pro nás v Kolíně.

Prostě to tam bylo mezi obloženými mísami a u dobrého piva s vynikajícími přáteli perfektní. A to nás na cestu podarovali každého lahvičkou mikulovského Chardonnay s vinětou Odboru přátel Veleň! To už bylo - považte - devět hodin večer (začínali jsme ve čtyři odpoledne)... 

Při cestě zpět jsme si říkali, že snad i dobře (berte velenští s nadsázkou :-) ), že ten Vláďa nedorazil.

A příště zase "Šmicer - neŠmicer" se u nich rádi zastavíme. Možná první červnovou neděli - na jejich nové vlajkové akci - Veleňské pentli.

 

Odkaz na zápis k výroční schůzi na webu SKS Veleň