Milan Kotouč z Mníšku pod Brdy - náš ostrostřelec pro Slavii

07.09.2013 21:43

Slunečné 7. září a střelnici Kluky u Kutné Hory (odkaz), takhle skvělé podmínky zvolil ředitel Tomáš Petráň pro Slávistickou gardu ostrostřeleckou. Nemohl se dívat na střeleckou nemohoucnost fotbalové Slavie a tak vyhlásil soutěž o slávistického ostrostřelce. 

Účastnická kritéria nebyla prakticky žádná. Bez rozdílu pohlaví, rozsahu movitosti či aktuálního rodinného stavu, věkem od dospělosti již neomezeně - účastníkem mohl být kdokoliv, kdo se přihlásil a přijel. Mailem a webem mnoho povolaných, v přímé akci pak nemnoho vyvolených. 

Bylo nás 15 a celkovou atmosférou jsme jistě naplnili podtext "gardy" - přátelské střelecké klání. Byli mezi námi profi střelci i odhodlaní nadšenci, kteří si přijeli střelbu vyzkoušet prvně či třeba vzpomenout na dávno nedávné časy. Na place jste to ale nepoznali. Až zásahy do terčů a hlavně jejich bodové ohodnocení ukázalo, že jsou mezi námi "drobné" rozdíly.

V pistoli suverénně zvítězil Milan Kotouč se 127 body, před Lukášem Sóokym a Radkem Dupalem. Ve výsledcích je rozdíl zkušených proti nadšencům výrazný. 

Malorážka vsedě i vstoje dala každému šanci polepšit své pořadí. Nejlepším byl Tomáš Petráň se 189 body, za ním Miloš Janoušek, třetí Tomáš Sobek.

Celkového vítěze určil součet bodů. A všichni tři nejlepší v jednotlivých disciplínách i celkově byli odměněni medailemi i věcnými cenami!

Vše se střílelo na 25 metrů, takže kdo má pocit, že by v pistoli či malorážce uspěl lépe, může příště přijet předvést :-). Těšíme se. 

My jsme tedy svého slávistického ostrostřelce pro Slavii našli - je jím Milan Kotouč z Mníšku pod Brdy. Zda se nechá doporučit trenérovi Petroušovi do A týmu Slavie, ještě záleží na jeho osobním rozhodnutí. Jako náhradníky doporučujeme Tomáše Petráně  a Miloše Janouška. Střelecké vlohy mají všichni nesporné. 

Přesto ale přiznáváme, že střelba na střelnici a střelba ve fotbalovém vápně či v jeho okolí, střelba z pistole či malorážky, nebo střelba fotbalovým míčem - jsou disciplíny minimálně lehce odlišné. A pokud by snad Dávid Škutka, Milan Škoda, či kdokoliv jiný vzpomněli na své střelecké umění, pak je docela možné, že toto naše doporučení skončí jen jako zápis k jedné vydařené střelecké akci. Jednomu krásnému dni s vůni střelného prachu a skvěle či dobře zasažených terčů.

A o to nám možná šlo nejvíce. 

Díky všem zúčastněným za skvělou přátelskou atmosféru, díky pořadatelům (zvláště T. Petráňovi) za jejich perfektní přípravu a průběh pro nás zúčastněné. Vždyť i nervozní zdravotník turnaje mohl seznat, že turnaj z jeho pohledu proběhl bez komplikací a považuje jeho průběh za naprosto vydařený!

Za OPS v Kolíně se zúčastnili: Tomáš Petráň (celkově 2. místo), Jiří Krula (celkově 5. místo!), Michael Janáček (celkově 15. místo) 

Celkové výsledky: Slávistická garda ostrostřelecká 2013.docx - zpracoval Tomáš Petráň

Závěrečné slovo ředitele akce Tomáše Petráně: Z pozice hlavního organizátora bych především chtěl poděkovat svým kolegům a kamarádům, kteří si, tenhle zprvu trochu bláznivý a mlhavý nápad, vzali za vlastní a vynaložili velké úsilí i volný čas, aby se celá akce mohla vůbec uskutečnit. Účast byla o něco nižší než jsme očekávali. Místo přislíbených dvaceti, dorazilo jen patnáct účastníků, ale byli to ti, kteří o akci opravdu stáli a bylo to vidět na každém kroku. Ano, nemohli jsme např. rozdat tolik věcných cen, kolik jsme plánovali, ale toto "zdravé jádro" se na druhou stranu velmi osvědčilo a prakticky každý přiložil během soutěže ruku k dílu. Pokud se tedy tento první ročník líbil, je to zásluha všech zúčastněných!

Mohu-li vyjádřit své osobní přání, pak by to bylo to, abychom se někdy v budoucnu opět takto sešli a aby těch, kteří propadnou některé z disciplín krásného střeleckého sportu, bylo mezi námi co nejvíce.
Děkuji všem účastníků, přeji mnoho zdaru ve střelbě i v životě a těším se, že se někdy příště sejdeme na podobném přátelském klání s vůní střelného prachu.

 

Stránka s původními informacemi k akci - zde - 

 

 

- zapsal a nafotil mj -