Madden party

28.03.2015 15:37

V pátek 27. 3. 2015 se v Lounge baru hotelu Fusion v samém centru Prahy uskutečnil 4. Slávistický večer.

Připomněli jsme si výročí 150 let od narození člověka, který přišel ze Celticu Glasgow a ze Slavie udělal nejlepší klub kontinentu na počátku 20. století. 25 let trénoval Slavii. A když v roce 1930 mužstvo získalo titul bez ztráty jediného bodu, na vrcholu odešel.

Patří mezi velikány Slavie a jakékoliv další připomínání by bylo jen opomenutím jiných podstatných věcí. Každý rok si jej připomínáme při Slávistických dušičkách návštěvou jeho hrobu na Olšanech. 

Několikráte za sebou jsme však seznali, že stav je neúprosný a nehodný významu tohoto jména. Nejvíce celou věc posunul přímým jednáním Tomáš Petráň. Zjistilo se, že hrob lze adoptovat a takto věc dotáhl ve prospěch věci po schválení výboru sekretariát Odboru přátel. Certifikát adopce byl předán na tomto večeru.

A zároveň se vybralo přes deset tisíc na rekonstrukci hrobu JW Maddena. Asi bude potřeba většího obnosu, ale základ byl dán.

Vedle dobrého pití u otočného baru, skotského dudáka, mnoha osobností Slavie dávné, nedávné i současné (Lála, Herda, Andrejkovič, Řehák, Beránek), dražby nádherného tématického Maddenovského obrazu od Aničky Vršecké i třeba piva Madden a cenné relikvie jsme potkali spoustu našich přátel. Z Veleně, Area 114, Hodonína a mnoho dalších.

Vstupenka je nám (Jirkovi K. a mé maličkosti) připomenutím, že jsme tam byli, že jsme přispěli na dobrou věc (zde se poznej Tomáši Ty :-) ).

Oficiální zápis z akce pořízen nebyl, na facebooku mnoho fotek. Tak alespoň poslední pozvánka před akcí od Vlasty Váni - zde -