Kolínští rafťáci...

14.07.2018 19:45

Lyricko epické detaily k akci jsem vypsal v jiném článku. Přesto pro náš web musím hrdě zapsat, že odbočka Kolín měla zastoupení na premiérovém ročníku splouvání řeky Otavy.

V pátek 13. července jsme navečer po práci vyrazili autem ve složení Lucka a Pepa Bobkovi, Adam Javůrek,  Tadeáš a Michael Janáčkovi za slávistickou partou do Dolního Poříčí u Strakonic. Za počínající tmy jsme rychle postavili stany a šli mezi ostatní se odměnit pivem, buřtem a společně poklábosit. Pepa byl nejlepší, kdy šel spát, nevíme.

On byl nejlepší i ráno! Opět nevíme kdy, jen dle hlasové stopy tušíme že brzy, už hcystal s Milošem Sedláčkem a dalšími snídani. My, lenoši, pak v sedm vše spokojeně pokonzumovali. V osm nás naložil autobus a kolem deváté už jsme v Žichovicích pod hradem Rabí krotili své vodní dopravní prostředky. My správně včas odhadli sestavu a objednali raft. A nebuďme neskromní, šlo nám to. Háčkový motor Pepa, vzadu v souhře řídící Adam a moje maličkost. Tadeáš s Luckou vpředu též přidaly pádlo k rychlé jízdě. Předposlední na startu, třetí v cíli. Jako rafťáci první.

Samozřejmě, že o pořadí nešlo, ale proč se nepochlubit, proč nenalákat. A jen kurzívou pod okraj, že po těch 23 kilometrech a četných jezech byla "Milošova osada" vysvobozením z našeho malého vodního dobrodružství. Celkem šedesát slávistů na vodě, mnozí další včetně starosty Strakonic pak večer u ohně, jídla, pití a obecné zábavy. Jistě to byla parádní jízda i mimo vodu. Ale my už museli (mojí pracovní vinou) domů. Bylo to moc fajn, užli jsme si to. Díky zaslouží  Strakoničtí (Miloš i Vašek K. na místě prvním), rádi jsme potkali SFK včele s Liborem Kubíkem. Díky i naší kolínské rafťácké posádce. A příště třeba i s vámi ;-)

Zapsal michael janáček, ofic. článek a foto -zde -