Kolinea cup 2016 patří Vanesse a Michalovi Jeřábkovým

18.09.2016 18:07

V sobotu 18. září se sešlo k osmému ročníku tenisového turnaje čtyřher Kolinea cup 8 tenisových dvojic a nejčastěji se hrály zápasy na 8 gamů, bylo jich právě osm. 

 

Sraz účastníků byl ale v devět hodin a již ve čtvrt na tři odpoledne jsme znali vítěze. A ještě jednu číselnou nesourodost zmíním - poprvé v historii se neúčastnil žádný zástupce z jiné odbočky. Čili jen Kolín, OP Kolín.

Ve dvou skupinách po čtyřech dvojicích se rozhodlo o nasazení do čtvrtfinálového pavouka. Pak už klasicky až k finále a boji o bronz. 20 zápasů, set se hrál na pět gamů, bez výhod. 

Nejlépe si vedla dvojice Jeřábkových. Na fotce vpravo. Otec Michal v nejkrásnějším, čili slávistickém dresu patřil jednoznačně mezi nejlepší hráče turnaje, dcera Vanessa mu výborně sekundovala. Zvítězili ve skupině A, když jedinkrát a smolně zaváhali, play off už zvládli na výbornou. Potěžkali putovní trofej, doma si mohou zavzpomínat u památečních malých trofejí a šumivé víno s něčím sladkým přijde vhod. 

Ve finále porazili dvojici Severová - Janeček 5:2. Scarlett loni v turnaji v jiné dvojici zvítězila, tentokrát tedy finále. A pro slávistické barvy je dobře, že Aleš zůstal pod trůnem. Je to vtipný chlap, jeho glosy při zápase odlehčí cokoliv. Ale fandí jinému klubu..... Co je nesporné - i oni zvítězili ve své skupině B, finálová prohra byla jejich první, ale zásadní. 

V boji o třetí místo dvojice Zeman (též vítěz z minulosti), Janeček porazili Kortanovi 5:4. Zápas se hrál ve stínu finálového boje, ale nabídl též pohledný tenis těch nejlepších toho dne. A zopakovali si vlastně souboj ze skupiny B, tentokrát vyrovnanějšího průběhu. Lepší odměnu dostali bronzoví. Jarda Janeček se zapsal nezapomenutelně do historie turnaje tím, že byl prvním účastníkem, co hrál v džínách. Byl na to patřičně pyšný, jak to zvládl. No, taky prý fandí jinému klubu. 

My další jsme si užili nečekaně příznivého počasí, vždyť předpověď hlásila dva dny déšť - a my ráno hráli za sluníčka, přes poledne jen pod mraky. Užili jsme si dobrý tenis, rádi si zahráli. A na úspěch si počkáme třeba hned do příště. Kdo? Dvojice Faltys - Braun, Smetana - Jeřábek D., Bobek - Suchan a Janáček - Vaněk.

Za domácí prostředí děkujeme LTC Kolín. Pro drtivou většinu účastníků je to fakt logický, pro nás zbylé výzva. Děkuji i dvojici Adam Javůrek - Josef Bobek za pomoc při organizaci turnaje. 

A všem účastníkům za to, že jsme se sešli, dobře si zahráli a užili si neděli tenisem v našich slávistických barvách. 

zapsal Michael Janáček