Kolinea cup 2015 pro Scarlett Severovou s Adamem Javůrkem

27.09.2015 21:08

Areál LTC Kolín byl svědkem dosud nejúspěšnějšího Kolinea cup v tenisových čtyřhrách. 12 dvojic sehrálo během dne na 33 krásných gentlemanských bitev v bílém sportu, pohoda vládla od počátku do konce. Slávistická vlajka vlála a vítězné derby pro Slavii korunovalo úspěšný den.

 

Sedmý ročník se potřetí odehrál na tomto místě a ještě více se otevřel veřejnosti. Naopak letošní kolizí s derby, kterou při snaze uskutečnit turnaj nešlo odvrátit, jsme přišli o klasické odbočkové bitvy. Jen slávisti z České Třebové potvrdili své velké tenisové nadšení za každé situace. Díky, chlapi!

Začalo se boji ve čtyřčlenných skupinách, podle daného klíče nejlepších osm dvojic šlo do čtvrtfinále a pak už klasický pavouk. Vedle toho samozřejmě zápasy o další umístění, včetně skupiny útěchy. Každá dvojice odehrála nejméně 5 jednosetových zápasů. Tedy k plné tenisové sytosti.

Nejlepší ze všech byli Scarlett Severová a Adam Javůrek. Adam je velký slávista a skvělý tenista. Samozřejmě, že vysoko přesahuje rámec tohoto turnaje, ale copak má jen obcházet kurty a sledovat dění?! Scarlett byla nejmladší účastnicí turnaje, všechno skvělé má ještě před sebou a s tenisovou raketou si náramně rozumí. Byla radost na ně pohledět. A vítězství si oba užili. Adam již podruhé. Pamětní soška tenisty jim bude tenhle ročník připomínat na jejich poličkách či stěnách slávy :-)

Druhé místo patří  Martinu Kadlečkovi a Jirkovi Bubeníkovi. Martin je tenista od pána boha a byl lídrem dvojice. Úsměvně řečeno z nouze, protože Jirka by jinak byl nalicho a nemohl hrát. Martin na výzvu od pořadatelů kývl, vytáhl raketu ze správcovské skříňky a šel pomoci. Vyzařovala z nich pohoda, nadhled, radost ze hry. Ale nebáli se sáhnout ani do hloubky svého tenisového arzenálu a předvést pro diváky neuvěřitelné.

Smíšená dvojice Kortanová, Hoffmann porazili v boji o třetí místo Faltyse s Tumou. Mládí předčilo zkušenost, řeklo by se. Dvojice Bobek - Zeman porazila v boji o páté místo Janečka s Maxou. Byl to jasný souboj Slavie se Spartou. Pepa oblečen v nejkrásnějším dresu vedl svou dvojici jasně k vítězství, takže sparťan Aleš ten den mohl plakat dvakrát...

Výsledky jsou zapsány níže a více již asi nemá cenu psát. Každý si zahrál dle svého gusta. Pravda je, že se ten den hrálo nepočítaně krásných výměn. Rozhodující zápasy jsme v hojném počtu napjatě sledovali z galerie. Emoce byly vždy na uzdě. A prolínání barev světa slávistického, "druhého" a světa běžného bylo příkladné a naprosto přátelské. Kdo měl zájem, po vyhlášení a předání cen sledoval vítězné derby Slavie na obrazovce. 

Vedle skvělé spolupráce pořadatelského tria - díky Adame Javůrku a Pepo Bobku, zaslouží velký dík i vstřícné a gurmánsky potěšující zázemí tenisového klubu. Chutnalo nám všem! Zde nutno poděkovat Renatě Bobkové a Martinu Kadlečkovi.

Každý, kdo v neděli 27. září přišel, se podílel na úspěšném Kolinea cupu 2015. I pět lichých hráčů našlo své spoluhráče, my všichni pak nové přátelé. Klubová příslušnost nás zdánlivě rozdělovala, tenis spojoval. A tento ročník více než který předchozí je výzvou, že opět příště zase něco bude...!

Za OP Slavie v Kolíně se účastnili ve svých dvojicích: A. Javůrek, V. Smetana, M. Janáček.

 

Výsledky:

Skupina A: Javůrek, Severová - Bobek, Zeman 6:2; Dočkal, Provazník 6:1; Formánek, Fater 6:0. Bobek, Zeman - Dočkal, Provazník 6:0, Formánek, Fater 6:1. Dočkal, Provazník - Formánek, Fater 7:5.

Skupina B: Tuma, Faltys - Janeček, Maxa 6:3; Gadas, Braun 6:1; Faltys ml, Faltysová 6:0. Janeček, Maxa - Gadas, Braun 6:0; Faltys ml., Faltysová 6:0. Gadas, Braun - Faltys ml, Faltysová 6:1.

Skupina C: Kortanová, Hoffmann - Bubeník, Kadleček 6:2; Smetana, Linart 6:1; Vaněk, Janáček 6:2. Bubeník, Kadleček - Vaněk, Janáček 6:1; Smetana, Linart 6:0. Vaněk, Janáček - Smetana, Linart 7:5.

Čtvrtfinále: Tuma, Faltys - Vaněk, Janáček  6:1, Bubeník, Kadleček - Zeman, Bobek 6:4, Kortanová, Hoffmann - Janeček, Maxa 6:4, Javůrek, Severová - Gadas, Braun 6:0.

Semifinále: Bubeník, Kadleček - Tuma, Faltys 6:4, Javůrek, Severová - Kortanová, Hoffmann 6:3.

Finále: Javůrek, Severová - Kadleček, Hoffmann  6:1

3. místo: Kortanová Hoffmann - Tuma, Faltys 6:4.

5. místo: Bobek, Zeman - Janeček, Maxa 6:4.

Další výsledky v bojích o 5.- 8. místo a ve skupině útěchy nejsou t.č. k dispozici.

- zapsal mj, foto ve spolupráci se všemi :-) -