Kolinea cup 2014 vyhráli Zeman s Hoffmannem

14.09.2014 21:50

V neděli 14.9.2014 se v areálu LTC Kolín uskutečnil šestý ročník tenisového turnaje čtyřher. Turnaj pořádaný pod hlavičkou Odboru přátel Slavie v Kolíně, k účasti jsou vždy zváni slávisté a jejich přátelé. Hrají nadšenci, hrají zkušení - prostě všichni, kdo mají rádi tenis.

Historie eviduje slavná jména vítězných dvojic Synek - Baláž, Růžička - Gygal 2x, Kovář - Janáček, Bobek - Javůrek. O pohár se začalo původně hrát na kurtech v Nové Vsi u Kolína - a to třikrát, dvakrát v hale. V roce 2012 se turnaj azylově odehrál dokonce v Ústí nad Orlicí na "koberci" v hale, od loňska pod širým nebem LTC Kolín. Kde je nám poskytována podpora a zázemí k plné spokojenosti. Aneb - díky Martine Kadlečku, Romane Alvarezi. I počasí vyrovnalo loňskou zkušenost, ale naše odhodlání snad ten déšť nakonec nějak umluvilo.

Osm dvojic do čtyřher jako historické maximum jsme opět jen vyrovnali, nepřekonali. 

Ve skupině A byla situace jasná - stálice našich turnajů dvojice Gygal, Růžička vyhrála všechny zápasy, Dočkal - Provazník pro sebe rozhodli nečekaným kanárem boj o postup s Hrabětem a Bubeníkem. Poslední skončil Formánek s Faterem. 

Skupina B byla nečekaně ostrým koktejlem. Že dvojice Janáček, Vaněk nezískala ani bod bylo celkem logické. Protože o postupujícím rozhodovaly při shodnosti dvou bodů rozdíly gamů. Nejlepší poměr měli Bobek s Novotným +7, druzí Zeman s Hoffmannem +5, černého petra tahali za +3 Vácha s Hájkem. Prvně jmenovaný byl zklamán a o další boje "útěchy" neměl zájem.

Což byla škoda. A protože své zápasy kvůli absenci spoluhráče musel oželet i Bubeník, pak jediným povedeným utkáním byl souboj Janáček, Vaněk - Formánek, Fater. 6:1 sice skončil, ale byl to krásný souboj plný elegantního tenisu. 

Semifinále Bobek, Novotný - Dočkal, Provazník mělo nečekaně jasný průběh 6:0. Dominanci skupiny B pak potvrdila dvojice mladých Zemana s Hoffmannem, z 0:3 otočili proti Gygalovi s Růžičkou na 6:3!

V boji o třetí místo potvrdili svou převahu Gygal s Růžičkou nad Dočkalem s Provazníkem, 6:1.

Ve finále Zeman s Hoffmannem vedli už 4:0, pak Bobek s Novotným dotahovali na 4:2 a 5:4, víc už jim noví vítězové nedovolili. Bylo to určitě tenisové vyvrcholení celého turnaje, které přitahovalo pozornost zúčastněných. Správce Roman všechny "na bedně" pěkně vyfotil, čímž odhalíte, že vítězové byli zároveň nejmladšími účastníky turnaje. Takže jim určitě držíme palce, ať je tenis baví aspoň jako nás a ať tenisově rostou dál k dokonalosti :-)

Oficiální zakončení proběhlo v restauraci na Zimním stadionu, každý byl odměněn dle možností rozpočtu turnaje. Na stolech pak dobrá jídla, ještě lepší pití a k diskuzi na tři hodiny ta nejlepší témata. Domů každý šel, až když opravdu musel...

Pod čarou ale přesto oficiálně bych rád tímto poděkoval Pepovi Bobkovi za zásadní pomoc při zajišťování všech náležitostí kolem turnaje. Pepo - díky moc!

 

Výsledky skupina A: Zeman, Hoffman: Janáček, Vaněk 6:1, Vácha, Hájek 6:7, Bobek, Novotný 7:6; Bobek, Novotný: Janáček, Vaněk 6:2, Vácha, Hájek 6:2; Vácha, Hájek - Janáček, Vaněk 6:0.

Výsledky skupina B: Gygal, Růžička: Dočkal, Provazník 6:1, Bubeník, Hrabě 6:2, Formánek, Fater 6:1; Dočkal, Provazník: Bubeník, Hrabě 6:0, Formánek, Fater 7:6; Bubeník, Hrabě - Formánek, Fater 6:3.