Hradec - Slavia

13.09.2010 22:01

Návrat Hradce Králové do ligy jsme přívítali v Kolíně snad všichni. Hned je o zápas více, na který se můžeme zajet podívat. 30-40 minut po dálnici, to je srovnatelné s Prahou a Edenem. Honza Čapek nám zajistil lístky, ani jsme netušili, na kolik to usnadnilo náš výlet. 

Že bude v Hradci východočeská mobilizace, to bylo jasné. Odhady kolem 15 tisíc diváků nejsou vůbec nadsazené. Přálo tomu i nádherné slunečné počasí. Jen fotbalová forma obou týmů zrovna pokulhávala za touhou jejich fanoušků.

Nás z odbočky v Kolíně vyrazilo dvěma auty celkem 7 (posílení trenérem brankářů Slavie B - P. Dvořákem) a druhá vlna od Žehušic. Dohromady tedy 10. Někteří do ochozů běžných a za běžným fotbalovým zážitkem. Naše šestice šla do "kotle hostí" a chvílemi to byl vskutku kotelnický zážitek. Kdo viděl záběry a sledoval dění, tuší, o čem píši.  (A zřejmě nezávidí...)

Fotbal byl spíše průměrný, Slavia získala pěkný bod z hřiště soupeře do důležitého boje o záchranu. Ono bez jakékoliv ofenzívy nelze na více pomýšlet. Zakončení neexistuje a alibismus ve finálním řešení útočné akce je do očí bijící.

A tak každý bude vzpomínat na výjezd jinak - někdo vzpomene na krásné mladé slečny, někdo na drsné okamžiky v kotli, jiný na cestovní anabázi za Slavií.

Každopádně - výjezd se vydařil. A že nám Slavia nedělá radost, kterou nedávno ještě dělala? To už jsme si zvykli.