Čtvrteční setkání

05.09.2010 22:30

 Ještě se vrátíme k našemu slávistickému setkání v Obecním domě.

Po delším čase jsme se sešli v reprezentativnějším počtu - 12 slávistů. Rozdali další část Červenobílých listů a kartičky člena Odboru přátel pro další rok (plastová, možnosti slev ve Fanzone). Diskutovali jsme momentální výkony Slavie (postup v Ondrášovka Cup přes nováčka ČFL Fk Pardubice 1:0), možnosti současného kádru,  a také zákulisní taje a mediální zvěsti kolem ENIC a akcionářů Slavie.

Diskutovali jsme i obecně vnímaný obraz Odboru přátel, a zvláště pak nedávný psaný příspěvek našeho člena T. Petráně - Slávistův "Pražský" víkend - o návštěvě hrobu Pepiho Bicana a odezvu v širších kruzích. Neseznali jsme na tom textu nic zlého, ba naopak vidíme zde prostor k další akci členů FO-OP v rámci vnímané tradice bývalých slavných hvězd našeho oblíbeného klubu (občasná skupinová návštěva hrobu slavného hráče s tichou vzpomínkou). 

Nad to jsme pak probrali další letošní akce - cykloakci Rovina u Kolína stále nevzdáváme, ale bude to chtít pomoc počasí. Pak vše rychlým mobilním kontaktem svoláme a kdo bude moci, jede. Výhled 30 účastníků, jaký byl v původním srpnovém termínu, však jistě nenaplníme.

K cykloakci Okolím Brandýsa ve znaku Slavie letos skupinově nevyjedeme. Termín se většině týmu z důvodu pracovních povinností nehodí. Též počasí se nejeví dobře.

Kolinea Cup, tenisový turnaj, bude mít zřejmě druhé pokračování. V užším kruhu je o tuto akci zájem. Účast mezi 6-8 dvojicemi by mohla být ideální. Termín je  28. října, hala zamluvena, ceny připraveny.

Diskutovali se i další možné akce - o stolní tenis je zájem, ale nějak není čas. 

Spontánně a nečekaně jsme se v tento dohodli na společném výstupu na nejvyšší naší horu - Sněžku. Akci provedeme jako slávistickou, odbočkou. A mnozí si tím splníme dosavadní "vlastenecký restík".  Zda jako akci jedno- či více denní, ještě rozmyslíme. Povinná bude účast odbočkové vlajky a slavnostně tuto alespoň na dobu přechodnou nad naší republikou z hory nejvyšší vztyčíme. Předběžně pro akci rezervujeme nějaký květnový víkend.

Což je k prvnímu zářijovému čtvrtku asi vše, co mě napadá k připomenutí. 

A propos - ti nejvytrvalejší odcházeli až v čase zavíracím... I když to možná původně neměli vůbec v úmyslu... :-)

M. Janáček, slaviaman