Celostátní setkání slávistů, 11. setkání odboček - Nečín

25.06.2011 22:23

V sobotu 25. června se konalo 11. celostátní setkání slávistů z odboček, Odboru přátel, Fanklubu a duší nezávislých, společné barvy však vyznavajících.

Kolín byl reprezentován duem Jiří Krula a moje maličkost. Jednotně umírnění v sobotním vstávaní, na místo určení dojeli jsme kolem poledne. Fotbalový turnaj byl v plném proudu. Všechny naše přátelé jsme pozdravili. Včetně výboru FO-OP, přátel z domácí Nečíně, Veleně, Rožďalovic, Havl. Brodu, či Žilova. 

Beseda s trenérem Michalem Petroušem a manažerem týmů mládeže Petrem Hurychem. Oba dva se představili ve velmi dobré diskutérské náladě, zdatně jim pomáhal i Ondřej Zlámal, takže průběh byl pohodový, přátelský a samozřejmě jsme se mnohé dozvěděli. Je vidět, že sportovní vedení našeho klubu má své vize a cíle i myšlenky jak k nim dospět. Takže nezbývá než si přát, aby se brzy naplnily. Čímž by byli spokojeni jejich autoři i my fanoušci. 

Mimochodem, rozhovor s Petrem Hurychem -zde-

Poté fotbalový turnaj pokračoval. A přiznám se, že mě nakonec ani tak nezaujal boj o pozice nejlepších, jako boj o 23. místo, kde Veleň bojovala s Čekou Lípou v divácky vděčném utkání. Hlavní hvězdou byl zřejmě snajpr Plamen, který nejprve proměnil vylouženou šanci v dresu Vikingů (vlastně oranjes, říkal), aby pak ukryt zraku rozhodčího po červené kartě převlékl dres, posílil v tomto boji omlazený kádr Veleně a rozhodl v penaltovém rozstřelu. Veleň tak vlastně skončila 23. díky penaltě Vikinga Plamena, který tímto odsoudil svůj tým k místu poslednímu. 

Zdali je však toto hlavní pointa, to si nejsem jist. Hlavní je spíše to, že oba týmy se pak s úsměvem společně vyfotili, popovídali a bylo vidět, že fotbal byl spíš jen záminka ke společné dobré náladě. 

Což se o mnohých dalších utkáních říci nedalo. A jen se potvrzuje, že emoce jsou rok od roku sílícím faktorem zdánlivě přátelského fotbalového klání. Letos 24 týmů.

Kdo zvítězil ani vlastně netuším. Protože po vítězných semifinále Příbrami a Nečína jsme odjeli. Čas byl nemilosrdný a jeho imperativ neodložitelný. 

11. celostátní setkání je za námi. Počasí přálo, fotbalu bylo habaděj, hrdlům bylo přáno vynikajících jíděl i pití. Včetně piva Herold (nealko pivo Střízlík je fakt dokonalé!). Prezentovalo se Fanzone, Fanklub i FO-OP. Vlajky vlály v celém areálu. A večerní diskoples byl jistě zdařilou tečkou. Návštěvy v kraji jalovců a  žuly. Takže díky Nečínští, že jsme se sešli. Díky všem, kdo s akcí pomohli!

Pro nás v Kolíně je opět k zamyšlení, jestli třeba také jednou nedáme dohromady nějaký fotbalový tým. Ambicemi klidně k zápasu s Velení a Českou Lípou. Však o co víc nám může jít? A též jsme trochu nadhodili udičku k nějaké společné akci s Cvikovem a Českou Lípou. Třeba při bowlingu. Tak uvidíme. Myslím, že se do společenství tvořících naše akce budou jednoznačně hodit. Jednak jsou to dobří lidé a jednak jsou to velcí slávisti!

 

Zapsal -mj-