Celostátní setkání odboček v Bělé p/B 2019

25.06.2019 20:09

Konalo se  21.-23. června 2019 a skvělé se pořadatelství ujali spojenými silami přátelé Slavie z Bělé pod Bezdězem a Dětenic. 

V pátek jsme se s Andreou, Alešem a Milanem účastnili podvečerního posezení, kde byl moderovaný program vzpomínek na první Setkání (zde v Bělé), proběhl křest právě vydaných ČB listů a proběhla Univerzita Slavia. Při ní byly tématem popěvky a hymny a protáhla se hodně do noci. Mimo jiné jsme se v triu pokusili zapět Kolíne, Kolíne. Večer byl též spojen s poděkováním přátelům Dlouhému a Procházkovi, duchovním otcům Setkání, odpálen byl i ohňostroj při oslavě 89. let prvně jmenovaného. 

Vstávání druhý den bylo pro doma nocující členy týmu OP Kolín a KHB jednodušší, nakonec jsme vstali i my ostatní (ano, i já ;-) ) . Fotbalový turnaj začal slavnostně, během turnaje se mezi námi objevil mistrovský pohár, skladatel Karel Vágner či třeba Rozpustilé hronovské bábinky. Excelovaly i naše týmy. 

KHB pod vedením Martina Jansty porazilo Tribunu Sever 4:1, prohrál s pozdějším finalistou K. Řečicí 0:5, ale zajistil si postup do osmifinále výhrou nad OP Nečín 2:0. V osmifinále byl lepší tým FO-OP 0:3. Celkově 12. místo, nejlepší v historii týmu Kolín -- Havlíčkův Brod!

Tým OP Kolín pod vedením Petra Malého měl od počátku ještě vyšší ambice, zvítězil nejprve nad týmem TS AEIOU 5:0, pak Rožďalovice B 6:2 a plichta 0:0 s Beta Fans zajistila první místo ve skupině. V osmifinále kluci porazili 2:0 Beroun Fans, čtvrfinále bylo fousové - o jeden gól - dal ho silný tým Fanshopu, nakonec třetí tým turnaje a nedávný finalista Memoriálu Jana Maika, též loňský finalista turnaje na Setkání. Celkově 7. místo jsme hodnotili nakonec vstřícně. Je shodné s loňským a potvrzuje skvělou fotbalovou kvalitu našeho týmu. 

Přátelé z týmu KHB a OP Kolín - díky za skvělou reprezentaci!!!

Někteří museli k domovu, večerní zábavu si užili Aleš, Petr a Adam, v neděli se pak spokojeně vrátili.

Potkali jsme mnoho známých a přátel - tak jak se na Setkání patří. Velké díky pořadatelům!   

     -  michael janáček  -