Brandýská třicítka

05.06.2011 21:16

 V sobotu 4. června 2011 oslavili slávisté v Brandýse nad Orlicí 30 let své existence. Vskutku aktivitou naplněnou. Díky ní jsou fenoménem své obce i celého Odboru přátel. Počtem nejsou velicí (ani malí!), ale každý umí něco a dá to plně ve prospěch odbočky ve svůj čas. A všechno to umě diriguje výbor, pod dlouholetým vedením Josefa Vondrky. Ke své oslavě, kdy vzpomínali u videoprojekce, nad kronikami, vzpomínkovým proslovem svého předsedy i stylovým testíkem (o ceny) z historie své i celé Slavie, pozvali i nás, členy kolínské odbočky.

Spolu jsme zakládali dnes již tradiční bowlingový turnaj Potkali se u Kolína. Tradičně se účastní dalších akcí a vypomohou všude kde třeba. Při cyklistické Rovině u Kolína, při Slávistické kuželce i tenisovém Kolinea Cupu. Pozvali nás na společnou návštěvu nového stadionu v Edenu. 

Máme mnoho společného. I díky nim mají naše akce smysl. Přičemž nezapomínám na další - na Českou Třebovou, Havlíčkův Brod, Nečín, Rokycany, Rožďalovice, Veleň (raději řadím abecedně).

Je důležité vážit si rukou pomocných a lidí spřízněných. Mít přátelé znamená hodně, ne-li všechno.

Tedy našim přátelům z Brandýsa nad Orlicí přejeme mnoho dalších úspěšných let naplněných jejich úžasnou činnosti a pospolitostí a věříme v další naše setkávání a spolupráci při našich akcích!

Slavii zdar !