Bowlingový turnaj jednotlivců - O perníkový Eden

09.10.2011 18:00

Jarda Dostál je jeden z mála slávistů v Chrudimi. Minimálně stran slávistů známých naší partě, potažmo Odboru přátel jako takového. Pardubice a Hradec Králové jsou pak na takové odvážlivce snad už úplně němé. Aspoň co se našich aktivit někoho oslovit, sehnat, ulovit a přizvat týkalo.
 
V Pardubicích ale mají jednak velké nádraží, kam jezdí rychlé i pomalé vlaky snad odevšad. Hned vedle něho pak hypermarket Albert s funkční bowlingovou osmnáctidráhou. Čiliže dostupný doslovný ráj vyznavačů tohoto sportu.
 
A zmíněný Jarda Dostál se nebál nám to říct, nachystal bowlingový turnaj a nám už zbylo se jen sejít, respektive z různých dálek sjet.
 
Velké herně by odpovídalo velké množství hráčů. Nebo velké výkony. Dejme tomu, že nám se dařilo spíš to druhé. Jednak vlastní pílí a uměním, jednak díky systému notap 8-9-10. I když to chvílemi byla spíš deziluze, nakonec nějaké bodíky to nahnalo....
 
21 nadšenců účastnického pole od Veleně, přes Kolín, Havl Brod, Chrudim a Brandýs nad Orlicí po Českou Třebovou. Bráno po ose horizontální. Smíšeně amatérských i skoroprofesionálů (osa kvalitativní vertikální) spustilo svůj herní koncert po desáté hodině. Na každé dráze dvojice a po jedenácté už se jen sbíraly výsledky. A vyhrát mohl jen jeden, protože to byl turnaj jednotlivců.
 
Kdo byl kolikátý v nižších patrech tabulky, na to už se historie v detailu ptát nebude. Oceněno bylo prvních pět. Čím výš tím více cen do ruky - takže vzestupně Jana Vondrková, František Ludvík, o bod výš a tudíž na pomyslné bedně Josef Vondrka, pod trůnem Jaroslav Dočkal. A na vrcholu úplném Petr Tomášek - favorit turnaje, 688 bodů za tři kola. Spočtěte si průměr a uznáte, že hlavní cenu - Perníkový Eden -  si po zásluze veze domů on. Zda jej sám sní, nebo svěří širší rodinné pomoci nevíme. Kdyby snad tato situace nastala, dostal ještě na přilepšenou lahvičku vína, sadu čajů a hrneček s motivem z Chrudimi. Možná se z něho stane i sběratel keramiky, není to první hrnek... Ale to taky nevíme, jen se to jaksi k úvaze nabízí :-)
 
Víme ale, že byl stejně jako všichni ostatní oceněn ještě malým perníčkem se ztvárněním loga našeho oblíbeného klubu. Dětská divácká a bowling zkoušící podpora pak perníkovým koníkem a barevným lízátkem. Oceněn byl za nejvyšší nához dne Jarda Dočkal 297 bodů a Jana Vondrková 253 bodů. 
 
Spokojeni snad tak byli všichni. Někteří, že se hrálo v pořádné bowlingové herně. Někteří, že nehráli na dráze číslo 6. Jiní, že mohli jet vlakem a nemuseli pít různé jedovaté nápoje barvou či chutí. Mnohé zařídilo i polední obědové menu. Dohodli jsme i nějaké další společné akce. 
 
A protože všichni vypadali spokojeně, mohli být spokojeni i pořadatelé. Ředitelem akce Jardou Dostálem počínaje. Protože viděl po delším čase usmívající se slávistické obličeje. A taky slyšel, že všichni zase rádi přijedou. 
 
Hlavní cenu a drobné perníkové pozornosti vyrobilo pardubické Perníkářství Janoš. Za podporu akce poskytnutím slevy za zapůjčení obutí děkujeme i Luka bowlingu, jmenovitě panu Loučkovi.
 
Kompletní výsledky turnaje  - zde - formát "pdf"