Beseda s ing. Martinem Krobem

05.05.2017 20:09

 

 
Čtvrtek 4. května 2017 byl pro slávisty v Kolíně dnem svátečním. Sešli jsme se v salónku restaurace Zimního stadionu a zavítal mezi nás k besedě generální ředitel fotbalové Slavie i Eden Arény (čerstvě v majetku CEFC), předseda Odboru přátel Slavie a vlastně i spolumajitel fanshopu ProSlavisty.
 

Měli jsme v Kolíně mnoho besed - zajímavých hráčů i trenérů, mistrovské poháry jsme potěžkali. Ale generální ředitel či předseda Odobru přátel snad v Kolíně dosud k besedě nikdy.

 

Proto jsme si to také dostatečně užili. Besedovali jsme dvě a půl hodiny. Řešil se aktuální fotbal, cesta Slavie za titulem, radosti i svízele, plány kolem stadionu i třeba samotný Oedbor přátel, problémy kolem Sk Slavia. Věci veselé, složitější, racionální a třeba trošku i někdy snění. Detaily vystihnout nelze, vše zapsat také ne. Diskutovalo se ale věcně, přátelsky, poctivě a jsem přesvědčen, že ing Martin Krob odjel s pocitem, že v Kolíně jsou slávisti do moriku kosti. Byť třeba každý svým názorem trošku jiného proudu. Což ale není na škodu, přeci.

 

Plánovaná třičtvrtěhodinka Univerzity Slavie tak ustoupila do pozadí a vstřícností Míry Pomikala, druhého hosta z Prahy (člen výboru OP, lídr historické sekce OP, hlavní aktér Univerzity a mnoha dalších slávistických akcí, mj též z fanshopu ProSlavisty) se k ní jistě vrátíme.

 

Celkem nás salónek zaplnilo 28 účastníků. Včetně hosta z Arey 114 a SKS Veleň - děkujeme. Novým zájemcům jsem otevřeni, takže pokud dotyční budou mít zájem, jsme tu, jsme v Kolíně, jsme slávisti.

 

Za krásný večer společně strávený ve slávistické myšlence děkujeme ještě jednou do Prahy. A v ligovém finiši jim, sobě - prostě celé naši Slavii přejeme jen zdar!

Slavii zdar!

- zapsal Michael Janáček, několik fotek z akce -zde -  

 ------------------------------------------------------------------