7. ročník Veleňské pentle opět s námi

18.06.2016 19:53

Na sobotu 18. června 2016 nachystali slávisté z odbočky SKS Veleň sedmý ročník jejich velké sportovní akce - Veleňské pentle. A my z Kolína u toho nemohli chybět. 

V Pentličce se do pavouka 32 dětí zařadili za nás Tadeáš Janáček a Patrik Tešlár. Oproti loňsku ale hned v první kole oba dostali těžké soupeře. Takže brzká konečná. Což jim hravě vyvážila taška odměn od pořadatelů. A na balón kluci nezanevřeli, celý den někde s ostatními dětmi hráli, kopali dál.

Před hlavní soutěží pořadatelé zajistili nebeské zvlhčení terénu. Po poučení z loňska bohudík jen zhruba desetiminutové. Hlavní soutěž tentokrát nebyla plně obsazena. Takže my, co jsme přišli dřív, jsme si losovali lichá čísla a tajně doufali, že prvním kolem projdeme bez soupeře. To Jirka Krula přijel později, vylosoval sudou. Předvedl dobrý výkon, tři penalty dal, ale na postup to nestačilo. Podobně jsme si vedli i my další Kolínští v kole druhém. V pořadí Jirka Málek, Michael Janáček a kolínský chrudimský Jarda Dostál. Žádná ostuda, ale žádný postup. Takže prestiž Kolína stejně jako loni zachraňoval náš tajný neslávistický triumf Jirka Gadas. Probojoval se až do osmifinále a po turnaji zářil spokojeností. On tenhle kluk je holt fotbalista. A přiznejme si, že v soutěži kopání a chytání penalt mají fotbalisté prostě výhodu. Proti cyklistům, tenistům či bowlingářům.... (kluci, nevím, zda se v té útěše nacházíme. snad nám to všichni uvěří...)

Akce jako vždy skvělá. Je radost pozorovat umění penalt od těch nejlepších, jistotu rozběhu, nápřahu či odvážné skoky za míčem. Takový Fanda Kaiser z SKS Veleň své umění a srdcařství dotáhl až ke třetímu místu. Opravdu neuvěřitelné, parádní!!!  

Navíc mnoho cen pro všechny, taktéž obdivuhodné. Což píši každoročně. Obtěžkaný stůl byste museli vidět. Třeba Jirka Krula si odvezl malý bazén, já pro změnu voucher na střelbu s SCSA security, pak každý mnoho dalších drobných či dražších věcí. V tomto jsou Velenští prostě nepřekonatelní. 

Stejně jako v možnosti občerstvení nápoji, klobásami, buřtíky či pečeným prasátkem.... A že je skvělé? K potvrzení snad rodinná douška z rána před odjezdem. Tadeáš praví: "A tati, bude tam zase to skvělý maso jako loni?" Odpovídám, že určitě, přece vždycky bylo. "Takže mi ho zase koupíš? To se těším!" Načež maminka: "Jaký maso, co jsi to tam jedl?" "Nevím, dobrý maso." Musím korigovat: "Grilují tam vždycky prasátko, takže vepřové...." "Ty jíš vepřové?" Tadeáš: "Jo, ve Veleni jo...!"  

Takže prostě a jednoduše: ve Veleni to byla posedmé paráda. Právem tuto akci považujeme za druhou největší sportovní akci v rámci Odboru přátel. Drží si kvalitu společenskou i sportovní.  A být tam, znamená být s nejlepšími přáteli. Se kterými si rozumíte. SKS Veleň, Area 114, OP Trutnováci, ale i Jendou Čapkem. 

Ač vám zrovna v Kolíně hraje ve stejný čas Slavia přátelský zápas se Slovanem. Takže my všichni museli řešit během týdne toto existenciální dilema. Jak jsme vyřešili a proč, teď už víte. Pokud zdůvodnění nestačí, poohlédněte i starší zápisy nebo text z oficiálního webu Odboru přátel - zde -

 - zapsal Michael Janáček, foto Lucie Baloušová -