44 let Odboru přátel Slavie v Kolíně

18.01.2011 00:00

 

Při krásném jubileu připomeňme si citaci z naší webové kroniky (sekce O nás). Vzpomeňme našich předchůdců a jejich odvahy a odhodlání. Jen díky nim se může řadit Kolín k funkčně nejstarším a stále činným odbočkám.

 

První setkaní a jednání o založení odbočky u nás v Kolíně se datuje koncem roku 1966. V tuto dobu byl ustanoven přípravný výbor v jehož čele byli pánové - Adamec, Kuchař, Urbánek a MUDr. Telecký. Tento výbor pozval delegáty z Prahy a společně byl určen termín pro ustavující schůzi.

Tato schůze se konala 18.ledna 1967 za účasti 130 příznivců Slavie. Na schůzi byli také přítomni zástupci SK Slavia Praha v čele s legendárním brankářem Františkem Pláničkou. Ze 130 příznivců, kteří se zúčastnili ustavující schůze se ihned osmdesát přihlásilo za členy odbočky.

Veškerá setkání a besedy se pořádaly v kavárně Družstevního domu. Činnost kolínské odbočky se v této době zabývala především besedami s hráči a funkcionáři SK Slavia Praha, návštěvami utkání a kulturními činnostmi.

 

V roce 1972 musela být činnost odbočky z rozhodnutí vyšší moci přerušena. Následovníci znovuobnovují činnost 11. listopadu 1992 a od té doby ve své víře slávistické vytrvávají a scházejí se dodnes.