16. Celostátní setkání slávistů - odboček OP v Klatovech

02.07.2016 21:55

 

Vážení příznivci, 

máme za sebou 16. ročník turnaje odboček přátel v Klatovech.

Turnaje se zúčastnilo 28 týmů, což je oproti předchozím ročníkům velká účast. Počasí nám od rána přálo a od první chvíle bylo jasné, že to bude vydařený den. Zhruba v 8:30 jsme dorazili do Klatov, kde jsme se sešli s naší sdruženou skupinou z Havlíčkova Brodu. 

V 9:00 jsme se dočkali zahájení turnaje. Los nám přiřadil do skupiny následující soupeře: Fanklub Slavia Praha, Tribuna Sever, OP Příbram, OP Žilov, AREA 114, OP Jičín a Hodonín, který nakonec na turnaj družstvo nesestavil. Našemu týmu jsme dali název K.H.B
 

Nyní ve zkratce průběh naší skupiny:


1. zápas K.H.B. - Fanklub 2:0

Góly Tecl (2.min), Ryšávka (4.min)
Celkově převaha našeho týmu

2. zápas K.H.B. - Tribuna Sever 1:1 

Gól Hůlka (8. min) hlavou 
Rychlé vedení soupeře, pak náš velký boj a snaha korunovaná vyrovnáním

3. zápas K.H.B - OP Příbram 0:2
Jediný slabší výkon, který zkušeně soupeř potrestal. 
Góly zhruba ve 3. a 7.minutě
Příbram vyhrála skupinu

4. zápas K.H.B - OP Žilov 0:0 
Do té doby soupeř působil největší respekt, ale předvedli jsme skvělý kolektivní a opravdu bojovný výkon. V bráně excelentní Zbyněk, v ofenzívě dvě šance, Lukáš Kahoun těsně před koncem mohl strhnout vítězství na naši stranu.

5. zápas Area 114 B 0:0 
Mnoho šancí, Jirka Ryšávka snad tři, Ondra Hůlka, Lukáš Kahoun. A v 9 .min opět troška smůly, kdy Jirka namazal Jakubovi Teclovi, brankář již překonán, ale obránce na čáře zachránil...
Zde jsme zřejmě ztratili šanci postupu.....
V dalším utkání Area 114 podlehla Žilovu 0:1 a tím jsme již nemohli skončit lepší než pátí ve skupině....

6. zápas K.H.B. - OP Jičín 3:2

Góly Tecl (4.min), Kahoun (6.min, hlavou ), Tecl (9.min)
Asi nejdramatičtější a naše nejlepší utkání, vedení 2:0 nad týmem bojujícím o vítězství ve skupině, pak dvě okénka v obraně, kdy soupeř srovnal. Ondra Hůlka a Jirka Ryšávka měli velké šance, nakonec touha zvítězit korunována po přihrávce Ryšávky Jakubem Teclem - 3:2!
 


Bohužel nám postup ze skupiny unikl o jediný bod a skončili jsme na 17.místě (první 

nepostupující). Velká smůla, protože jediná prohra z celé skupiny není špatný počin.
 

Velká pochvala patří celému týmu, ale hlavně Jakubu Teclovi, který v 11-ti letech ukázal obrovský potenciál a šikovnost a se třemi góly se stal nejlepším střelcem celého týmu.
 

Na vyhlášení výsledků jsme nezůstávali a přesunuli jsme se na Turnaj do Čelákovic, kde sehrála Slavia Praha finále s Libercem. Už teď se budeme těšit na další setkání v příštím ročníku. 

Slavii zdar.

 

- zapsal Jiří Ryšávka - 

 

Ex post doplnění:

Konečné pořadá turnaje: 1. Zahrádkáři Brandýs-Boleslav; 2. OP Žilov; 3. OP Rožďalovice „A“; 4. OP Příbram; 5. OP Klatovy A; 6. Hostinné; 7. Sešívky z Dobřan; 8. OP Strakonice; 9. FO-OP SK Slavia; 10. Mnichovice; 11. OP Jičín „A“; 12. OP Jičín „B“; 13. Vlajkonoši 1965; 14. AREA 114 „B“; 15. Tribuna sever; 16. Tribuna sever - SFE; 17. Kolín + Havlíčkův Brod - K.H.B.; 18. Bělá pod Bezdězem; 19. AREA 114 „A“; 20. Fanshop pro slávisty; 21. OP Benešov; 22. Tribuna sever- TS-SM; 23. OP Klatovy B; 24. OP Nečín; 25. OP Veleň; 26. OP Rožďalovice „B“; 27. Fanklub SK Slavia; 28. Srdcaři z východu

Měli jsme šanci besedovat s Ivo Knoflíčkem a Tomášem Syrovátkou.

Při turnaji jsme našim soupeřům předávali vlaječky našeho týmu K.H.B. Za nápad a provedení díky Danovi Hermannovi. Díky němu máme též aktuálně i vlaječky OP Kolín - Slávisti Kolín.

Za zapůjčení dresů děkujeme Jiřímu Ryšávkovi st. ze Starého Kolína. 

Oficiální zápis OP Klatovy - zde -; fotky OP Klatovy z akce - zde-

- doplnil Michael Janáček - 

 
17. Kolín + Havlíčkův Brod - K.H.B.; 18. Bělá pod Bezdězem; 19. AREA 114 „A“; 20. Fanshop pro slávisty; 21. OP Benešov; 22. Tribuna sever- TS-SM; 23. OP Klatovy B; 24. OP Nečín; 25. OP Veleň; 26. OP Rožďalovice „B“; 27. Fanklub SK Slavia; 28. Srdcaři z východu