12. ročníku Celostátního slávistického setkání - setkání odboček

25.06.2012 17:29

se za Kolín zúčastnili Antonín Votruba, Jiří Krula a Michael Janáček. Nejprve navštívili první přípravné utkání Slavia - Čáslav v Edenu, výsledek 4:0 a zvláště pěkný individuální výkon některých "mladých" (Zmrhal, Tusjak) potěšil. Posilněni obědem v hokejové hale jsme se vydali ku Plasům, kde samozřejmě celé dění už bylo v plném proudu. 

Viděli jsme vyvrcholení fotbalového turnaje odboček - kdy zvítězili Rožďalovice, druhé bylo Hostinné, třetí Příbram. Pozdravili jsme se samozřejmě s mnoha spřátelenými odbočkami a povzbudili je v jejich závěrečných zápasech. Zvláště pak veleňské přátelé a stylové Vikingy, kteří si samozřejmě jeli turnaj fotbalově užít a spoléhali se jen na vlastní síly a svým zápasům dodali i trochu pravé umělecké nadsázky :-). Celkově se turnaj nesl v přátelském slávistickém duchu, žádné hecování nepřerostlo meze sportovní fair play, minimálně tedy v porovnání s několika roky předchozími.

Beseda s generálním ředitelem Zbyňkem Kusým a "jarním trenérem" Mirkem Poustkou proběhla naprosto v klidu. Bylo zjevné, že všichni chceme víc věřit v dobré časy budoucí, než se vášnit nad nedávnými neúspěchy. Slova od našich hostů zněla libozvučně, ale víme, že skutky teprve budou muset přijít. 

Večerní zábava už byla bez nás. Cestou zpět jsme mohli hodnotit, že to byl moc příjemný den. A žel též, že k pořádání takové akce prostě nemáme sil a potřebné podpory. Proto opět cílem pro příští rok bude jednak se opět zúčastnit, a též se pokusit sestavit alespoň nějaké fotbalové mužstvo. Loni ani letos se nevydařilo, máme další rok na přemýšlení...