Veleňská pentle 2014

14.06.2014 21:46

V sobotu 14. června jsme pěti zástupci reprezentovali naši odbočku na pátém ročníku Veleňské pentle, turnaje v penaltách. Akce byla jako vždy výborně připravena pořádajícími slávisty z SKS Veleň. To znamená - počasí, jídlo a pití zajištěno dle zvyklostí na vysoké úrovni. Sportovně pak proběhla nejprve dětská Pentlička pro 32 nejmladší a mladších (Tadeáš J. jako šestý přítomný účast dopředu odmítal), poté 116 účastníků v hlavním pavouku turnaje. Jehož hlavní cenou byly hodinky za 15 tisíc korun a pohár pro vítěze. Což si odvezl David Podzimek z Jablonce n.N..

My jsme si vedli takto: V prvním kole ztroskotal Jarda Dostál, náš slávista z Chrudimi, podruhé na turnaji a nadšený akcí. Těžkého soupeře nezmohl ani Petr Skala, finalista roku 2012. Hráli vedle základní série snad ještě každý 12 rozstřelovacích kopů, čekalo se, kdo zaváhá dříve. V celkovém počtu proměněných penalt byl Petr určitě nejlepší z nás ze všech. Ve druhém kole jsme skončili my ostatní. Jirka Krula měl v prvém volno, takže rozehraný soupeř měl výhodu. Vašek Smetana prohrál ve vyrovnaném boji. No a poslední jsem shodou okolností vypadl já. S Lukášem Jarolímem. Potěšili mě dvě vstřelené penalty, po Lukášově třetí už nebylo co řešit. Každopádně sportovní chvilka, kvůli které stálo za to hrát.

Děkuji všem zúčastněným, myslím, že jsme naši odbočku reprezentovali dobře. Jen na společné foto jsme nějak pozapomněli.