Slávistické bowlení - Potkali se u Kolína 2017

08.04.2017 21:51


11. bowlingový turnaj odboček v Kutné Hoře se konal 8. dubna 2017 a potvrdil výsostné postavení Rokycan. Mezi 15 týmy z deseti odboček bylo trio Šlajerová, Havrilec, Kaloč suverénní hned od počátku. Ve třech kolech hry postupně navyšovali skóre 533 + 485 + 559 bodů, celkově sečteno 1577 bodů, což je třetí nejlepší výsledek v historii našeho turnaje hraného na devět her. 

Monika Šlajerová brala odměnu za nejvyšší nához mezi ženami - 177 bodů, Petr Kaloč mezi muži za 212 bodů a Petr Havrilec byl nejlepším hráčem celého turnaje s nahranými 558 body! Slávistický dort (díky Pepíku Kloudo!), sedmihvězdičková Metaxa, pamětní trofej a na rok putovní pohár do držení - je jejich zaslouženou odměnou. Znamenáme si sedmé vítězství celkově.

Brandýs nad Orlicí přijel v silném složení Petr Tomášek, Jarda Beneš a Franta Ludvík. Kdo zná naše bowlingové turnaje, zná jejich mnohé zlaté zápisy. Vítězství naposledy 2015, Franta a Petr jsou vítězi turnajů O perníkový Eden či Slávistické kuželky. Jarda pro změnu figuruje v tabulce historických náhozů tohoto turnaje v letech 2007 a 2009. Jenže rozhoduje aktuální forma a pohoda.  Takže nejlepší ze všech byli jen ve druhém kole 488 body, což podpořil nejvíce Petr náhozem 197 bodů, druhým nejvyšším toho dne. Druhé místo kluci drželi od počátku a nahoru to tentokrát bylo příliš vysoko. Stříbro je fajn, když vzpomeneme lonějšek, takže Metaxa pětihvězdičková a pamětní trofej do síně slávy OP Brandýs n/O.

Na třetí místo se tak proti loňsku posunul druhý tým Rokycan. V něm exceloval především druhý nejlepší hráč turnaje Zdeněk Horák, Celkově 537 bodů od něho, výrazně to podřil i Pavel Kubík a tak Jakub Kalista mohl tým v klidu doplnit do trojice, více nebylo třeba. Takže do Rokycan pomíří ještě jedna  pamětní trofej a pití Magister.

Boj se konal až o příčky nižší.

Čtvrté místo uchvátili Českotřebovští. Tam jsem nevěděl, kdo z nich bude lepší, takže to rozhodla Hanka Pírková. Přičemž přidělila označení "dvojka" Jardovi Dočkalovi s Anetou Jakubkovou a Wéčkem Provazníkem. Jarda byl celkově pátý nejlepší hráč turnaje, tím nepřekvapil,  do této elity patří tradičně. Jeho poslední kolo se 180 body byl rozhodující "bramborový faktor".  Tým nahrál celkem 1199 bodů a útěchou či trestem byl pro každého jiný druh plechovkového Birella. 

Když jsme u českotřebovského problému, tak by Hanka měla pravdu. Po prvních dvou kolech. Sama hodila 166 bodů, druhý nejvyšší nához mezi ženami. Ondra Snítil to podpořil ve druhém 176 body. Kdo měl co předvést v kole třetím a udržet tak pozici, nevím. Eventuelní drtivý finiš mohl vést i k bronzu, ale místo toho je zadržený výkon potopil o 15 bodů pod výše zmíněnou "dvojku". 

Ba co víc. Vklínil se mezi ně ještě černý kůň turnaje SKS Veleň. Jana a Pavel Tomčišinovi s Pepou Čadou byli po prvním kole čtvrtí, dvanáct bodů na bronz. V druhém kole tempo neudrželi, takže závěrečný finiš společným součtem 443 bodů (Jana 166 bodů a též druhý nejvyšší nához mezi ženami) už vedl jen na páté místo, tři body chyběli k Birellům. 

Sedmé místo je historicky nejlepším pro Areu 114. Pod vedením Ivo Bečváře - osmého nejlepšího hráče budou rádi vzpomínat. A dle dostupných informací obdrželi oficiální pochvalu na dálku od jejich předsedy.  Díky Areácké slabosti pro twitter k nám vedla pozornost i z míst slávistických vyšších až nejvyšších. Kde se ale ztratilo jejich druhé družstvo, to netušil nikdo. Opravdu nikdo. Twitter netwitter.  

Prvně mezi nás zavítali přátelé z obnovené odbočky v Lounech. Předvedli pěkné výkony, zaujalo nejvíce Vencových 152 bodů. A my si je budeme pamatovat jako pohodovou partu v černých tricích se zlatým znakem Slavie. A věříme, že se uvidíme u bowlingu i za rok. 

Tým LinArt je tajný tým kolínské odbočky. Rodinná firma, čiliže Petr starší, Míla a Petr mladší. Všechny už jsme je při našich akcích někdy potkali. Takže 9. místo patří jim a tak trochu Kolínu. Klasickým odbočkovým vyslancům Mirkovi Zoubkovi, Vaškovi Smetanovi a Jardovi Dostálovi pak místo 11. 

Do rozdílu 64 bodů u přechozích domácích družstev  se vměstnal druhý tým Brandýsa nad Orlicí. Dana Tomášková, Míra Voženílek a Vláďa Knapovský.

Druhé družstvo měla i Veleň, obsadilo dvanácté místo a zaskvěl se v něm Petr Tomčišin náhozem 173 bodů, třináctý hráč turnaje. 

Rebelové Havlíčkův Brod byli třináctí - reprezentováni Danem, Nikim a Vojtou. Čtrnácté místo patří Slavia Fans Krkonoše z Trutnova, patnácté místo ovádli Vikingové. A když jsem se je snažil utěšit, že poslední je tým, který nedorazil, tak mi hrdě Ruda Vinař řekl - "poslední jsme my a jsme rádi, nám to nevadí!" Vikingy - Rudu zvaného Dědek, Baseta i Hartiga známe. Jsou to kluci pohodoví a vždy když započali chorál, třásla se celá hala. 

Co je víc, než si umět užít společnou akci?! Celkově nás kolem 55-60. 

Také jsme si rozdali nějaké ceny. Od SK Slavia Praha fotbal, z fanshopu ProSlavisty, z Odboru přátel i od soukromých dárců. Šály, hrnky či sklo slávistické, knihu Věčná Slavia s podpisy hráčů, voltážní či sladké nápoje, salámek či piva, pak ceny drobnější či opravdu veselé. 

A zakončení jsme ve složení 2x Veleň, 6x Česká Třebová, 2x Area 114 a 2x Kolín (pardon Jarda Dostál je náš, ale adoptovali jsme si ho z Chrudimi) provedli tradičně U Kata. Jídlo skvělé, pití dost, sparťanská obsluha makala jako vždy k naší spokojenosti. No občas je Pavel popohnal. A pro mě osobně i pak dva noví skvělí družní lidé z Arey - Pavel a Jirka. Předsedo Davide, i zde skvěle reprezentovali!

To nejdůležitější zakončení večera proběhlo přes televizi. Hypnotizovali jsme ji, palečky tlačili a Slavia v té Karviné díky Mešanovičovi tři body opravdu získala. Sobota 8. dubna byl nádherný slávistický den. Teď už to víme všichni!

Slavii zdar a zúčastněným díky za skvělý turnaj odboček ve vaší společnosti!

- zapsal Michael Janáček, foto též Jarda Dostál -

 

 

Výsledky komplet - zde -

----------------------------